מנהיגי אירופה מנסים להתמודד עם זרימת המהגרים: קנצלרית גרמניה קראה למדינות האיחוד האירופי להציג תכנית שתביא לפתרון למשבר המחריף.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
במסיבת עיתונאים שכינסה בברלין טענה אנגלה מרקל כי על מדינות האיחוד האירופי לקלוט את המהגרים בהתאם ליכולת שלהן, כחלק מהאסטרטגיה הכוללת להתמודדות עם משבר ההגירה חסרת התקדים ליבשת. "עבור אלו שנרדפו כפליטים או ברחו ממלחמה, צריכה להיות חלוקה הוגנת באירופה המבוססת על הכוח הכלכלי, הפריון וגודלה של כל מדינה", הבהירה הקנצלרית.
במסיבת העיתונאים נכח גם ראש ממשלת ספרד מריאנו ראחוי, שטען כי על הנציבות האירופית לעשות יותר בכדי למצוא פתרון למשבר. "יש לבצע סיווג למדינות מוצאם של המהגרים לבטוחות ומסוכנות, בכדי שניתן יהיה לקבוע בקלות אם ישנו תוקף לטענות מהגרים בנוגע לקבלת מקלט באירופה", הוסיף ראחוי. "אנחנו צריכים לפעול ליצירת האחדה מסוימת במדיניות האירופית בעתיד".
הונגריה: בלי מהגרים ברכבות
מוקדם יותר היום הורתה ממשלת הונגריה לסגור את תחנת הרכבת המזרחית הראשית בבירה בודפשט, בה ממתינים מאות מהגרים שמבקשים להיכנס לתחומי העיר. במשך שעות, אף רכבת לא הגיעה לתחנה או יצאה ממנה - והמשטרה המקומית חסמה את הכניסה לתחנה.
שרת הפנים האוסטרית קראה לרשויות בגרמניה להבהיר מה מדיניותה בנוגע למהגרים - זאת על מנת לא ליצור תקוות שווא בקרב המהגרים הרבים שממתינים בהונגריה, לפיה יוכלו להיכנס לשטח גרמניה.
השרה האוסטרית דורשת הבהרות לאחר שגרמניה הצהירה בחודש שעבר שתאפשר לפליטים סורים מעמד מיוחד בשטחה. הצהרה זו סותרת למעשה את החוק הבינלאומי שקובע כי מהגרים יכולים לבקש מקלט רק מהמדינה הראשונה אליה הגיעו (הונגריה, במקרה זה) ולא ממדינה אחרת כמו גרמניה, למשל. לאוזני המהגרים אף הגיעו שמועות לפיהן גרמניה שולחת רכבות מיוחדות לבודפשט, על מנת לאסוף את המהגרים לשטחה.