פחות מיממה לאחר שהנשיא האמריקני ברק אובמה הכריז מלחמה על המדינה האסלאמית (דאעש), ארצו מתקשה למצוא מדינות שייקחו חלק במתקפה משותפת נגד ארגון הטרור הרצחני. 10 מדינות מהליגה הערבית אמנם הסכימו לחתום על תיאום צבאי לקראת מערכה אפשרית, אך נראה שמכאן ועד לפעולה של ממש - הדרך עוד ארוכה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בתום כינוס המדינות המתונות שהתקיים אמש בג'דה בסעודיה, הודה מזכיר המדינה האמריקני קרי שאף אחת מהמשתתפות לא מוכנה לקחת חלק פעיל בפועלה הקרקעית הנדרשת לאחר המתקפה האווירית שעליה הכריז אמש אובמה. "למדינות הערביות תפקיד משמעותי בקואליציה", אמר קרי.
אם לא די בכך, טורקיה, מדינה החברה בנאט"ו הודיעה כי לא תאפשר לגיחות אוויריות נגד ארגון הטרור הקיצוני לצאת מתחומה, ורוסיה פרסמה הודעה צינית במיוחד שבה נאמר כי כל תקיפה אווירית שלא תהיה באישור מועצת הביטחון של האו"ם תהווה הפרה של החוק הבינלאומי.
מדינות נוספות שלא השתתפו בכינוס הן אירן וסוריה - סימן נוסף לקושי בבניית הקואליציה שאמורה לפעול נגד ארגון הטרור שמתפשט מקצב מעורר דאגה ברחבי המזרח התיכון. המדינות שכן הגיעו להבנות די פושרות, לפיהן יש למנוע את הזרמת הכספים ותנועת הלוחמים למדינה האסלאמית.
אז באילו אמצעים כן מתכוונים האמריקנים לפעול? על פי גורמים בוושינגטון מזכיר המדינה מתכוון לפנות לרשתות הטלוויזיה המובילות בעולם הערבי, בהן אל-ג'זירה, ולבקש מהן לשדר מסרים המתנגדים לקיצוניים. עוד יתבקשו המדינות באזור לפעול ברמה המקומית - במסגדים - על מנת לפנות לאנשים הפשוטים ולהעביר את המסר נגד המדינה האסלאמית.
דווקא בישראל נשמעים גורמים מדיניים כשהם מביעים ביטחון בדרכו של הנשיא האמריקני. בשיחה עם חדשות 2 אמר גורם ישראלי בכיר כי ארה"ב נראית נחושה במאבקה בפעילי ארגון הטרור האכזרי, שכבר הצליח להשתלט על חלקים נרחבים בעירק ובסוריה.
לקול הזה הצטרף גם ראש הממשלה נתניהו ששיבח את הנשיא אובמה על כוונתו להילחם בדאעש, אך הזהיר כי שלא להתפשר מול השיעים באירן על מנת לפגוע במדינה האסלאמית. נתניהו כרך את כלל ארגוני הטרור בכפיפה אחת - חיזבאללה, דאעש, בוקו חארם וגם את החמאס.