האם בריטניה בדרך להצטרפות לקואליציה נגד דאע"ש? ראש הממשלה הבריטי דייויד קמרון פנה היום (שישי) לפרלמנט וביקש את אישורו לתקוף בעירק. לקראת ההצבעה המכריעה בנושא שתיערך הערב טען קמרון כי "הארגון אחראי לאכזריות ברוטלית ומהווה איום ישיר על העם הבריטי".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
קמרון הדגיש בדבריו כי "ארגון המדינה האסלאמית כבר הכריז מלחמה נגדנו" וניסה להסביר לחברי הפרלמנט מדוע הפעולה הצבאית הכרחית. "ארגון דאע"ש הוא גוף של טרוריסטים פסיכופטים המנסים להרוג את כולנו", אמר ראש ממשלת בריטניה והבהיר כי יידרשו "שנים של פעולה" על מנת להשיג את התוצאה הרצויה.
הוא טען שאינו מבקש בשלב זה אישור לפעילות אווירית בסוריה, "שתצריך הצבעה נפרדת" ואמר כי צבא הוד מלכותה לא יפעל על אדמת עירק.
רוב בסקרים בעד התערבות צבאית
לדעתו של ראש הממשלה הצטרף גם שר החוץ פיליפ האמונד, שאמר כי בריטניה "אינה יכולה לעמוד מנגד כאשר קיצוני דאע"ש הורגים אלפי אנשים". לדברי שר החוץ, התקיפות של חיל האוויר הבריטי יתוכננו על מנת למזער את הפגיעה באזרחים חפים מפשע ו"לפגוע רק באנשים הרעים".
האמונד הדגיש כי ארגון הטרור מהווה איום ברור על הביטחון הלאומי של בריטניה: "ראינו איך הם מתנהגים ומה הם יכולים לעשות, ואנחנו חייבים להשיב לאיום". הקבינט הבריטי אישר אתמול פה אחד פעילות צבאית נגד דאע"ש, והממשלה מקווה לקבל את תמיכת רוב חברי הפרלמנט למהלך הצבאי, שלדברי בכירים בריטים עשוי להימשך כשלוש שנים.
שר ההגנה מייקל פאלון אמר כי להערכת מערכת הביטחון הבריטית, "הפעילות הארוכה יכולה להימשך שניים עד שלוש, אבל עלינו לבצע זאת - הקיצונית מתפרשת ומכה שורשים בדמוקרטיות". אד מיליבנד, ראש מפלגת הלייבור החברה באופוזיציה, הודיע כי חבריה יתמכו בהצעת הממשלה, אך מספר חברי כנסת באופוזיציה טענו כי ההתערבות "רק תסבך את העניינים".
סקר רב משתתפים בבריטניה הראה כי 57% מהאזרחים תומכים בפעולה צבאית בעירק, ו-24% בלבד מתנגדים. שר החוץ האמונד הדגיש כי אינו פוסל בעתיד פעולה גם בסוריה, אך הדבר ידרוש חשיבה נוספת ואישור נפרד מהפרלמנט.
אלמנתו של דייוויד היינס, עובד הסיוע שהוצא להורג על ידי הארגון, הביעה תמיכה בתקיפות: "האירוע הטרגי שינה את חיי לנצח ואת תפיסתם של רוב האנשים החופשים", אמרה דראגאנה פרודאנוביץ' היינס. "אני תומכת בפעילות האווירית, בתנאי שתוגבל למטרות ספציפיות".