לאחר עשרות תקיפות בעירק, שנועדו להגן על אינטרסים אמריקנים או להגן על חיי אדם, חיל האוויר האמריקני ביצע הלילה (שלישי) תקיפות אקטיביות נגד ארגון המדינה האסלאמית. על פי דיווח של סוכנות הידיעות AP, גורם בכיר בממשל האמריקני סיפק את המידע על התקיפה וציין כי מדובר במהלך הראשון בתכנית המלחמה המורחבת נגד הארגון.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
עוד עלה מהדיווח כי כוחות עירקיים ביקשו סיוע אמריקני באזור הנמצא דרומית לבירת עירק, בגדד. את התקיפה ביצעו האמריקנים באמצעות חיל האוויר בלבד, בדיוק בהתאם להצהרתו של נשיא ארה"ב ברק אובמה בשבוע שעבר, לפיה התקיפה תבוצע על ידי מטוסים גרידא.
התקיפות הקודמות שביצעו האמריקנים נגש דאעש, נועדו להגן על אינטרסים אמריקנים או להציל את חייהם של פליטים עירקים מידיהם האכזריות של ארגון הטרור. אך התקיפה האחרונה מהווה סיוע צבאי אקטיבי נגד כוחות דאעש.
המקור הרשמי בממשל האמריקני סירב לספק פרטים נוספים על התקיפה, משום שלדבריו בזמן זה מוקדם מדי לדבר על מהות הפעולה.
בתחילת השבוע: ראשו של אזרח בריטי נערף על ידי דאעש
בתחילת השבוע פרסם ארגון הטרור סרטון שבו מתועדת הוצאתו להורג של עובד הסיוע הבריטי דייוויד היינס. בסרטון, שזהה במאפייניו לשני הסרטונים שהופצו בשבועות האחרונים של רצח העיתונאים האמריקניים סטיבן סוטלוף וג'יימס פולי, מאשים היינס את ראש הממשלה הבריטי קמרון באחריות למותו, רגע לפני שאיש דאעש רעול פנים מצמיד את הסכין לצווארו. בהמשך מופיע מול המצלמה שבוי בריטי נוסף בשם אלן האנינג, שגם על חייו מאיימים בארגון - אם יימשכו התקיפות האוויריות.
כיומיים לאחר הפרסום הנוסף של העריפה האכזרית, סוכנות הביון הבריטית הודיעה כי הצליחה לאתר את פעיל דאע"ש שהוציא להורג את העיתונאים האמריקנים ואת פעיל הסיוע הבריטי וזכה לכינוי - "ג'ון הג'יהאדיסט". לפי דיווח ב"אינדיפנדנט" הבריטי, למרות שמיקומו ידוע שירותי הביון לא מצליחים לשים עליו את ידם - מבלי לסכן חיים של בני ערובה.
מנהיגי העולם מגנים את הארגון
שעות ספורות לאחר פרסום הסרטון המתעד את עריפת ראשו של האזרח הבריטי, כינס ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון את צוות הביטחון שלו, המכונה "צוות קוברה". קמרון אמר שהמדינה שלו "נעשית חולה" מכך שאזרח בריטניה ביצע את הרצח הבלתי נתפס.
"הרצח לא יוביל את בריטניה לצמצם את האחריות שלה בפעולה נגד דאעש", אמר קמרון בהודעה מיוחדת. הוא אף הביע את תמיכתו בעימות צבאי ישיר עם הארגון, אבל הדגיש שהוא לא מתכוון לשלוח חיילים בריטים שיילחמו על אדמת סוריה ועירק. קמרון טען בהודעה שאנשי דאעש הם "לא מוסלמים - אלא מפלצות".
גם נשיא צרפת פרנסואה הולנד יצא נגד הארגון. בוועידה הבינלאומית לטיפול בארגון הטרור שנערכה בפריז, נכחו נציגים מ-30 מדינות מערביות וערביות גם יחד. במהלך הפגישה הדיפלומטית, גינה הולנד את הארגון וקרא לו "איום ביטחוני על כל העולם".