כך משתמשים במכוניות שהתרסקו בתאונות דרכים כדי למנוע את התאונות הבאות: בגיאורגיה שבקווקז מנסים להיאבק כבר שנים בתאונות הדרכים הרבות. בשנת 2018 נהרגו 459 בני אדם במדינה בתאונות דרכים - ובמשרד הפנים המקומי יזמו לאחרונה קמפיין שנוי במחלוקת, בתקווה שיסייע בהפחתת מספר הקורבנות בכבישי המדינה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בעשרה מוקדים שונים בבירה טביליסי הוצבו מכוניות מרוסקות, כאלה שהגיעו למצב של "טוטאל לוס" כתוצאה ממעורבות בתאונות דרכים. בכל המוקדים הללו התרחשו תאונות דרכים קטלניות. המטרה: להזכיר לנהגים מה עלול לקרות בתאונת דרכים - ולהעלות את המודעות לנהיגה זהירה ובטוחה.
"הסיבות העיקריות לתאונות עם הרוגים בגיאורגיה היו מהירות מופרזת, חציית קו הפרדה, ביצוע פעולות נוספות בזמן נהיגה ונהיגה תחת השפעת אלכוהול", אומר בקה לילואשווילי ממשרד הפנים הגיאורגי. "כשיזמנו את הקמפיין הזה, רצינו להראות לנהגים שהמעשים שלהם יכולים לא רק לגרום לפציעתם - אלא יכולים להרוג אחרים".
אלא שלא כולם בגאורגיה שלמים עם קמפיין המכוניות המרוסקות. "כמובן שהיו תגובות שליליות לקמפיין - במיוחד בתחילתו", אומר לילואשווילי, "אבל אפילו התגובות המשמעותיות הללו הפכו לחלק מהקמפיין. הן עזרו לנו להגביר את המודעות בחברה והשגנו את מטרתנו".
יותר ויותר אנשים בעולם ימותו בתאונות דרכים
לא פחות מ-1.25 מיליון איש מתים מדי שנה בכל רחבי העום בתאונות דרכים. 3,287 איש בעולם נהרגים ביום בתאונות, 20-50 מיליון נפצעים - ורבים מהם נותרים נכים. תאונות דרכים הן למעשה גורם המוות התשיעי הכי שכיח בעולם - 2.2% מכלל מקרי המוות. עבור בני 15-29, תאונות דרכים הן גורם המוות השכיח ביותר.
בארגון הבריאות העולמי קוראים לצמצם את התנועה ב"קופסאות הפח המסוכנות והמזהמות". עם עוד ועוד מכוניות על הכביש, תאונות דרכים עלולות להפוך לא בעוד הרבה זמן לגורם המוות החמישי בשכיחותו בעולם.