"אם יקרה משהו, אנחנו הראשונים שנאכל אותה": המתיחות בין ארה"ב לאירן שכמעט והובילה למלחמה רק בשבוע שעבר מלחיצה בעיקר את האזרחים האירנים. הגולשים ברשתות החברתיות במדינה מביעים את עמדתם בסוגיה ובטוחים שבמקרה של פיצוץ - הם יהיו הראשונים להיפגע.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"העשן מהשריפה הזאת ייכנס לעיניים שלנו, בני העם האירני - ולא לעיני המנהיגים", כתב אחד הגולשים באירן ודרש מהמנהיגים שלו להפסיק להתעסק במלחמות מיותרות עם ארה"ב ולהתחיל להתמודד עם הבעיות האמיתיות של העם.
עוד כותבים גולשים אירנים כי "המשטר האירני מתעסק באכיפת חוקים שנוגדים את זכויות האדם וביניהם הלוחמה בפשעי סייבר " ומציינים כי הם חוששים שתהיה הגבלה נוספת על המרחב הווירטואלי ובין היתר תוגבל גם האפשרות לשלוח מסרונים.
את אירנים פחות מעניין טראמפ ויותר הבעיות היומיומיות שלהם. החופש הגדול החל גם באירן ובמערכת החינוך קיימות בעיות מהותיות שלא זוכות למענה - פשוט כי כל הכסף מושקע בלוחמה בפשעי סייבר. יותר מ-20 אלף מורים חסרים במערכת החינוך, אך למערכת אכיפת הסייבר מגייסים עוד ועוד עובדים.
רוחות מלחמה? את האירנים, כאמור, מעניינות בעיות הפנים - ולא רק החינוך. בימים האחרונים סוגיית אכיפת השימוש בסמים במדינה מעסיקה מאוד את הגולשים האירנים ברשתות החברתיות.
גולשים מספרים על שתי נערות שערכו מעין "מלחמת מים" כחלק ממסורת של אחד החגים האירניים וכמה שוטרים חשבו שהן משתמשות בסמים ועצרו אותן. בתמונה שהועלתה לרשת נראים עשרות מכורים לסמים ברחובות שלא נעצרים - בניגוד לשתי הנערות, שנעצרו מיד.
הגולשים שבכל זאת מתעסקים במתיחות שבין ארה"ב לאירן תוהים אילו סנקציות האמריקנים בכלל יכולים להטיל על המנהיג העליון, האייתוללה עלי חמינאי, שמתהדר בחייו הצנועים, לכאורה. בזמן שלו ולבכירים אחרים במשמרות המהפכה יש נכסים במדינות זרות - לאירנים רבים אין אפילו מים זורמים בבתים.
בתוך כך, בכיר אירני הצהיר היום (שלישי) כי בעוד כשבועיים, ב-7 ביולי, אירן תחל בשלב השני של צמצום ההתחייבויות שלה במסגרת הסכם הגרעין - מה שעלול להוביל למתיחות מחודשת מול המערב.
באיתור התגובות של האירנים ברשת סייעה ד"ר תמר עילם גינדין, מרצה במרכז האקדמי שלם בירושלים, חוקרת במרכז עזרי באוניברסיטת חיפה, בעלת הפודקאסטים "אירניום מועשר" ו"אירן בקטן" ומחברת מספר ספרים בנושא אירן