מנהיגת הונג קונג, קארי לאם, הודיעה היום (שבת) על הקפאת קידום חוק ההסגרה לסין, שעורר סערה באי והוביל למחאות אלימות.. לדבריה, המשך הצעדים בנושא ייקבע לאחר התייעצויות עם כלל המפלגות בפרלמנט.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
החוק צפוי היה לעבור בקלות, אולם אתמול הצהירו מספר פוליטיקאים פרו-סיניים וכן יועץ בכיר ללאם כי הדיונים עליו צריכים להיות מושהים לעת עתה. עם זאת, פוליטיקאי בכיר נוסף בממשל ההונג קונגי, מייקל טיאן, טען כי ככל הנראה לא צפויה נסיגה מוחלטת מהחוק. "הוא זוכה לתמיכה של הממשל המרכזי, אז ביטולו יעביר מסר לפיו הממשל המרכזי טועה – וזה לא משהו שיקרה תחת תפיסת 'מדינה אחת, שתי מערכות'", הסביר לסוכנות הידיעות רויטרס, בהתייחסו לשיטת הממשל שבזכותה נהנית הונג קונג מאוטונומיה יחסית.
כמיליון בני אדם יצאו לרחובות הונג קונג ביום ראשון האחרון כדי למחות על החוק המוצע, שלדבריהם מעמיד בסכנה את מערכת המשפט האוטונומית למחצה של העיר, ותחשוף כל תושב לסכנת מעצר מצד רשויות סין - בין אם מסיבות פוליטיות ובין אם בשל עבירות עסקיות שוליות שביצע. לדברי המארגנים, מדובר בהפגנה הגדולה ביותר שהתקיימה בהונג קונג מאז שסופחה לסין ב-1997.
גורמים בממשלת סין אמרו כי הצעת החוק נועדה לתקן את הפרצות שקיימות בחוק הנוכחי והוסיפו כי הדבר לא ימנע מהונג קונג לקבל החלטות עצמאיות ובמקרים מסוימים לשלוח אזרחים לשטחים שבהם אין הסדרי הסגרה פורמאליים, כמו טייוואן או מקאו.
הונג קונג היא מושבה בריטית שהושבה לשלטון סיני ב-1997. לפי ההסכם המדיני שנחתם בינה לבין סין לאחר הסיפוח, הונג קונג נהנית ממידה רבה של אוטונומיה תחת השלטון הסיני וממשיכה לקיים מערכת משפט, מטבע מכס והגירה משלה. כיום היא נחשבת לאחד משני אזורים מנהליים מיוחדים ברפובליקה העממית של סין תחת הנהגתה של לאם, האישה הראשונה שנבחרה לתפקיד הבכיר לפני כשנתיים.