לשכתו של מזכיר המדינה האמריקני, מייק פומפאו, פרסמה היום (רביעי) הצהרה - לפיה: עם העברת מעונו של שגריר ארה"ב לירושלים - ממשל טראמפ מילא את כל סעיפי "חוק שגרירות ארה"ב בירושלים" שחוקק כבר ב-1995.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
פומפאו כתב בהצהרתו: "ב -14 במאי 2018, השגרירות נפתחה באופן רשמי בירושלים. כעת, כשאנו חוגגים כמעט שנה לפתיחת השגרירות האמריקנית בבירה - אני שמח לדווח כי הודעתי לקונגרס, שאין יותר צורך בצו הנשיאותי שדוחה את המעבר". מדובר בצו עליו חתמו נשיאי ארצות הברית משנת 1995 עד שהנשיא טראמפ אישר את העברת השגרירות.
עם העברת מעונו הרשמי של שגריר ארה"ב, דיויד פרידמן, לירושלים, מולאו כל סעיפי החוק. "במרס 2019, אחרי התייעצות עם ממשלת ישראל, החלטנו שגם השגריר יעבור לגור בירושלים. לפיכך קבעתי כי שגרירות ארה"ב בירושלים פתוחה באופן מלא ורשמי בהתאם לחוק שנחקק", הבהיר פומפאו.
לפני שלושה שבועות נחשף לראשונה במהדורה המרכזית, כי מאז נחנכה השגרירות האמריקנית בירושלים בטקס חגיגי בהשתתפות בתו של הנשיא טראמפ ושגריר ארה"ב בישראל - היא פועלת ממבנה זמני לאחר שהקונסוליה שהייתה במקום הוסבה לבניין השגרירות. עוד נחשף כי האמריקנים פנו לעיריית ירושלים במטרה להכשיר את השטח לבניית מבנה הקבע.
מתחם השגרירות החדש ייקרא "מתחם אלנבי" והוא ממוקם בשכונת בקעה - בצומת הרחובות דרך חברון וינובסקי. בשנים האחרונות, עוד מתקופת שלטונו של רייגן השטח נחכר על ידי האמריקנים שמשלמים עליו סכום של שקל בשנה.
הכוונה של הממשל האמריקני היא להתחיל בבניית מבנה הקבע כבר בקדנציה הבאה של הנשיא טראמפ - אם ייבחר. לשם כך הוגשה בקשה לישראל להתחיל להכשיר את המקום, לספח אליו שטחים נוספים כדי להגדיל את השטח הכולל ולהתאימו למתחם שגרירות.
למרות הכוונה להתחיל בבניה רק בקדנציה הבאה, גורמים המעורים בפרטים סיפרו שההערכה היא שטראמפ ירצה לתת עוד הבטחה לבסיס המצביעים האוונגליסטי שלו ואולי אפילו להניח אבן פינה הרבה לפני תחילת הבנייה עצמה.
בנוסף לבניית השגרירות הקבועה, האמריקנים בודקים גם אפשרות להקים מעין "שכונה דיפלומטית" - רחוב מגורים לדיפלומטים האמריקנים שישרתו בשגרירות, ובהמשך גם לנציגים נוספים ממדינות שונות שבישראל מקווים שיעבירו את השגרירויות שלהן לאזור.