אחרי החקיקה - הגיעו המחאות: כמעט עשרת אלפים מפגינים צעדו אמש (בין שני לשלישי) בצעדת נשים מיוחדת בשיקגו שנועדה לבלום את גל החקיקה השמרני נגד הפלות שמתפשט ברחבי בארה"ב. המוחים דרשו מההמון לצאת לרחובות: "אם אתם מודאגים מעתיד המדינה - זה הזמן לפעול". הערב (שלישי): קריאה לשורה של הפגנות, הפעם בניו-יורק.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
החוקים השונים, שעברו כבר במדינות אלבמה ומיזורי, כוללים איסור ביצוע הפלה אחרי השבוע ה-8 להריון, גם בקרב נשים שעברו אונס ו/או גילוי עריות, ואף קובע עונש מאסר בפועל של 9 עד 99 שנות מאסר לרופא שיעבור על החוק ויבצע הפלה, עונש חמור הרבה יותר מאדם שאנס אישה. בשיקגו החליטו 8,000 גברים ונשים לצאת אל הכיכר המרכזית ולמחות על החקיקה שכבר מסעירה את ארה"ב והובילה לגל של תגובות נזעמות, גם ברחבי העולם המערבי.
עשרות מהנשים בצעדה בשיקגו החליטו להפגין באמצעות מוטיבים מהסדרה "סיפורה של שפחה" - שכבר הפכה להיות מאחד מכלי המחאה העיקריים בהפגנות בארה"ב נגד החקיקה שמטרתה מניעה של כל ההפלות, למעט במקרים של סכנה לחיי האם. "הגוף שלי - בחירה שלי", נכתב על השלטים שהונפו. המשתתפים בצעדה צעקו: "הילחמו! הפלה היא זכות בסיסית".
אלפי המפגינים ביקשו מכל המתנגדים לחקיקה הזאת לצאת לרחובות בהמוניהם: "אם אתם מודאגים מעתיד המדינה זה הזמן לפעול - המחוקקים צריכים לשמוע את קולכם". אמילי, אחת ממובילות הצעדה, תיארה כי "החוקים האלה מסוכנים. זה מתחיל בשאיפה לשלוט על גופן של נשים - וממשיך להחלטות שלהן. אנחנו דורשים מבית המשפט העליון שיתערב".
גל החקיקה נגד הפלות בארה"ב נמשך: אחרי אלבמה שהוציאה מהחוק הפלות לאחר שבוע 8 - גם במקרים של אונס ו/או גילוי עריות - גם בית הנבחרים במיזורי אישר חוק זהה. אבל אלבמה ומיזורי הן לא המדינות היחידות בארה"ב בהן מאושרים חוקים האוסרים על ביצוע הפלות.
פעילי "למען החיים" (Pro Life) מקדמים חוקים נוקשים מאוד במדינות הדרום והמערב התיכון, ביניהם גם חקיקה שמבקשת להביא לביטול פסיקה של בית המשפט העליון שמגן על זכותן של נשים לבצע הפלה. נשיא ארה"ב טראמפ התייחס לסוגייה הנפיצה בטוויטר וביקש להבהיר כי למרות שהוא "תומך נלהב של 'למען החיים'", יש לו "3 חריגים - אונס, גילוי עריות ושמירה על חיי האם". הפגנה נוספת וגדולה עוד יותר צפויה להיערך בניו-יורק בזמן שמתנגדי ההפלות יקיימו דיון בבתי הנבחרים במיסיסיפי שמטרתו לקדם חוקים דומים.