המסע לצ'רנוביל: אלי רבזין, בן 36 וצלם במקצועו, החליט לנסוע יחד עם חבריו לעיר הרפאים באוקראינה שנפגעה מתאונה קטלנית בכור הגרעיני לפני 33 שנה על מנת לתעד את מה שנשאר מהמקום שממנו כולם ברחו. ההחלטה יוצאת הדופן התקבלה אחרי שצפו בסדרה הפופולרית של HBO העוקבת אחרי סיפור האסון והתיירות המחודשת בעיירה הנטושה. "ציפיתי לראות את העיר נטושה, פוסט-אפוקליפטית ומלאה בהריסות ומוות אך הופתעתי מאד לטובה", תיאר רבזין.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
התמונות שהביא משם מתעדות רחובות מיותמים, בתי ספר שוממים, גני ילדים עם שרידי בובות וצעצועים ישנים, בתי חולים עם מיטות מלאות חלודה ופארקי שעשועים מתפרקים - כולם עומדים מלכת. עם השנים, הטבע השתלט על ההריסות אך העיר שנשארה מאחור עוד מספרת את סיפור האסון שקרה שם לפני יותר משלושים שנה.
"לטייל בתוך מצב בלתי נתפס שכזה זו חוויה מטלטלת בין דמיון למציאות", נזכר רבזין בתחושות שחווה בטיול המצולם שלו. "מפעלים ובתי מגורים שמלאים עדיין בציוד מעלים את ההרגשה שהזמן עצר וכנראה שבחורף או בסתיו התחושה הזאת הייתה מתעצמת".
רבזין חזר מצ'רנוביל לפני כשבועיים, בתקופה של לבלוב ופריחה והוא מסביר שהתמונה מקבלת משמעות אחרת כשהאדמה המתחדשת מכסה על מה שבני האדם עוללו לה. הוא מספר שהופתע לגלות תושבים שחוזרים לגור בעיר שבה גדלו. "פגשנו זוג בני 70 שחזרו לבית הולדתה של האישה וחיים שם בעולם מהמם, נקי לחלוטין, מלא טבע וחיים".
רבזין הוא מעצב ממשק וחוויות משתמש בהווה וראש מגמה לעיצוב ומרצה לצילום בעבר: "לצד אומנות רחוב, צילום הוא התחביב העיקרי שלי כבר מעל עשור והרצון לראות, לחוות ולתעד ממשיך להזין אותו ולוקח אותי למקומות מופלאים ומגוונים. החל בביצות מלאות יתושים בדרום ארה״ב לסדרת צילומים של מבנים נטושים בישראל".
לשאלה מדוע החליט לנסוע ולתעד דווקא בצ'רנוביל, הוא מסביר: "צ׳רנוביל מאז ומעולם הייתה יעד שחלמתי להגיע אליו, במיוחד בשילוב עם החיבה שלי למדע בדיוני ועולמות פוסט אפוקליפטיים. שלא נדבר על להיות בתוך אחד כזה ולו לכמה ימים".
"אחרי החזרה ועיבוד הצילומים האינסופי הבנתי שצ׳רנוביל זו חוויה כה אינטנסיבית שתמונה אכן שווה יותר מאלף מילים, אך תהיה שווה הרבה יותר יחד איתם ושאני אצטרך גם להוציא סרט קצר שמתאר את כל החוויה, אז כרגע אני עובד עליו", הוא מסכם.