עבדות הילדים נמשכת: למרות מאמצים בינלאומיים לסיום עבודת ילדים במדינות מתפתחות כמו סין, הודו, בנגלדש, ווייטנאם או קמבודיה - 152 מיליון ילדים ברחבי העולם עדיין עובדים, בהם 73 מיליון בתנאים בלתי אפשריים - כך קובע דוח מדאיג שחובר עבור ארגון העבודה העולמי ופורסם היום (ראשון).
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
חוקרי הארגון דירגו 198 מדינות על פי החוקים שמגבילים עבודת ילדים: המדינות שבהן התופעה חמורה ביותר הן צפון קוריאה, סומליה, דרום סודן, אריתריאה והרפובליקה המרכז-אפריקנית. על פי הדוח, בוונצואלה המתפוררת כלכלית, המצב מידרדר במהירות רבה אפילו עוד יותר מיתר המדינות.
בסך הכול נמצא כי ב-27 מדינות שבהן חיים בסך הכול 900 מיליון בני אדם, קיים "סיכון קיצוני" שהילדים ישועבדו לעבדות. ב-82 מדינות נוספות - בהן המעצמות הכלכליות סין והודו שכל אחת מונה יותר ממיליארד אזרחים - הילדים נמצאים ב"סיכון גבוה" להשתעבד.
"למרות שהמדינות הללו יצרו מומנטום כלכלי, הן עדיין לא מצליחות לשפר את חייהם של האזרחים מהשכבות הנמוכות ביותר בחברה ולא מתייחסות לנושאי זכויות עובדים, כולל עבדות ילדים", אמר אוסקר לארסון, חוקר זכויות אדם שחיבר דוח בנושא עבור גופי האו"ם וחברות ניהול סיכון עולמיות.
הפרות של הסכמים ואמנות בינלאומיות בנושא עבדות ילדים מופרות ברגע שילד בן פחות מ-15 עובד בחקלאות, במפעלים, בבנייה, בכרייה או באירוח, בתנאים שמסכנים את ההתפתחות שלו. עורכי המחקר הזהירו והביעו דאגה מיוחדת מעליית פשעים הקשורים להעסקה, הברחה ומכירה של ילדים לתעשיית המין הגלובלית.
על פי המחקרים, במחצית מן המדינות במזרח אפריקה חיים ילדים שחשופים לעבדות ברמה הגבוהה ביותר. 16 מתוך 27 המדינות שבהן מנצלים ילדים לעבודות ולא מספקים להם את הביטחון הראוי לעתידם - נמצאות ביבשת השחורה.
האו"ם שם לו למטרה להפסיק את עבדות הילדים על כל צורותיה ויזם שורת צעדים כמו העברת תשלומים למשפחות שנאלצות לשלוח את ילדיהן לעבוד בשל מצוקה כלכלית. "אי אפשר להמתין עם הבעיה הזו, צריך לפעול עכשיו", קרא בן סמית' מארגון העבודה הבינלאומי של האו"ם. הוא הדגיש כי הכי הרבה ילדים עובדים בתעשיות הקשורות לחקלאות, זאת למרות שלמרבית הבעיות הללו יש כבר פתרונות טכנולוגיים.