שיטפונות קטלניים באירן (צילום: רויטרס, חדשות)
צילום: רויטרס, חדשות

לפחות 47 בני אדם נהרגו במהלך השבועיים האחרונים בשיטפונות פתאומיים שפקדו את אירן לאחר הגשמים העזים ביותר שידעה המדינה בעשור הנוכחי. מצב חירום הוכרז בכמה מחוזות וכ-70 כפרים פונו מחשש שמניין ההרוגים יעלה אם התושבים יישארו בבתיהם. אלפי אנשים נותרו ללא רכוש, והחשש במדינה הוא ממשבר הומניטארי רחב שיפרוץ אם השיטפונות הכבדים יימשכו בקצב הזה.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

במקביל, גורמים רשמיים בטהרן קוראים בתוקף לתושבים לנקוט במשנה זהירות ולהתרחק מנחלים ומנהרות שעלולים לעלות על גדותיהם. הנשיא חסן רוחאני ניצב תחת ביקורת קשה: מעבר לניהול הבעייתי של המשבר, רבים מאשימים את המשטר בטיוח של ממדי האסון האמיתיים.

שיטפונות קטלניים באירן (צילום: רויטרס, חדשות)
צילום: רויטרס, חדשות

בלוגרים ברפובליקה מדווחים כי מספר ההרוגים האמיתי כבר חצה את רף ה-100, וראש הרשות השופטת אפילו הודיע שגורמים רשמיים ש"הפחיתו" בגודל האסון וגרמו למותם של אזרחים - עלולים לעמוד לדין.

שיטפונות קטלניים באירן (צילום: רויטרס, חדשות)
צילום: רויטרס, חדשות
_OBJ

זריף: "טראמפ מפעיל עלינו טרור כלכלי"

הנשיא רוחאני הבטיח פיצוי לכל האזרחים שנפגעו באסון, אך נראה שמי שמצא את האשם הוא שר החוץ זריף - שהאשים את הסנקציות שהטיל נשיא ארה"ב טראמפ על אירן בכך שהן אלה שמונעות מהרשויות לספק סיוע יעיל לאזרחי הרפובליקה האסלאמית. בציוץ שפרסם זריף עם תמונות של מצוקת התושבים שבתיהם נחרבו הוא כתב שהסנקציות "מעכבות את מאמצי הסיוע לכל הקהילות שנרחבו בשיטפונות חסרי התקדים. הציוד חסום, כולל מסוקי סיוע: לא מדובר רק במלחמה כלכלית; זה טרור כלכלי".

_OBJ

בשבועיים האחרונים פקדו את אירן גשמים עזים ביותר שהביאו לכמות משקעים כמעט חסרת תקדים בגשם שיורד כמעט ללא הפסקה מ-19 במרס. במסגרת הניסיון של טהרן למנוע את הנזק, הוחלט לפתוח שני סכרים מחשש שיקרסו, והוקמו כמה ערי אוהלים בניסיון למצוא פתרון כלשהו, גם אם זמני, לעשרות אלפי התושבים שנותרו חסרי כל.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו