מחלקת המדינה של ארה"ב הורתה הבוקר (רביעי) על פינוי מעירק של עובדי ממשל, שאינם מוצבים במדינה במסגרת "מצב חירום". בנוסף, השגרירות האמריקנית בבגדד המליצה לאזרחיה לצאת מעירק בהקדם האפשרי. מוקדם יותר צבא ארה"ב פרסם התרעה מפני איומים על כוחותיו שבעירק והביע חששות לגבי הכוחות המגובים שבאזור אירן: "ארצות הברית נמצאת כעת ברמה הגבוהה ביותר של התרעה".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
שגרירות ארה"ב בעירק הודיעה כי שירותי הויזה הרגילים שניתנים לאזרחים אמריקנים בבניין השגרירות שבבגדד, ובבניין הקונסוליה בעיר ארביל - הושעו. "לממשל ארה"ב יש יכולת מוגבלת לספק שירותי חירום לאזרחייה בעירק", נמסר בהודעה. בנוסף, השגרירות המליצה לאזרחייה שהושפעו מההחלטה "לעזוב את המדינה בהקדם האפשרי באמצעות תחבורה מסחרית".
מוקדם יותר, דובר פיקוד המרכז של צבא ארה"ב קפטן ביל בילבן הודיע על ההתרעה ומסר: "אנו ממשיכים לעקוב מקרוב אחרי האיומים על הכוחות האמריקאים בעירק".
אתמול דווח בעיתון הניו יורק טיימס כי שר ההגנה האמריקני, פטריק שנהאן, הציג בפני המועצה לביטחון לאומי והנשיא טראמפ, תוכנית לשליחת 120 אלף חיילים למזרח התיכון, במקרה של תקיפה אירנית נגד כוחות ארצות הברית או האצת תוכנית הגרעין. אמש החריף הנשיא האמריקני את הטון והזהיר את אירן מפורשות מביצוע "טעות חמורה".
הנשיא האמריקני דונלד טראמפ הכחיש את הדיווח: "אני חושב שאלו 'פייק-ניוז'. אני מוכן לעשות זאת, אבל לא תיכננו את זה", הבהיר טראמפ. "אם היינו מתכננים דבר כזה, היינו שולחים הרבה יותר חיילים מהמספר שפורסם".
מאוחר יותר המנהיג העליון של אירן עלי חמינאי אמר כי לא תהיה מלחמה עם ארצות הברית. עם זאת, הדגיש חמינאי כי הוא לא מתכוון לנהל משא ומתן על הסכם הגרעין. בפגישה עם מפקדי הכוחות המזוינים ובכירים במשטר אמר: "הבחירה היחידה של העם שלנו היא התגוננות מפני 'השטן הגדול'".
למרות דבריו של חמינאי, מוקדם יותר אתמול נשמעו דווקא מסרים תוקפניים מצד אירן. יועצו הקרוב של הנשיא האירני פרסם בחשבון הטוויטר שלו מסר באנגלית לטראמפ: "רצית הסכם גרעין טוב יותר? נראה שתקבל מלחמה במקום".