סגן התובע הכללי בארה"ב, רוד רוזנשטיין, הגיש הלילה (בין שני לשלישי) את מכתב התפטרותו לנשיא דונלד טראמפ. רוזנשטיין, שמינה את החוקר המיוחד רוברט מולר לחקור את המעורבות הרוסית בבחירות 2016, כתב כי מערכת המשפט האמריקנית "אוכפת את החוק ללא מורא או משוא פנים".
לעדכונים נוספים ושיחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ההתפטרות של רוזנשטיין הלילה איננה דבר מפתיע או פתאומי. הוא הודיע מספר פעמים כי בכוונתו להתפטר מהתפקיד עם השלמת החקירה של מולר ופרסומה בציבור. לאחר פרסום ממצאי החקירה לפני שבועיים, הצעד היה רק עניין של זמן. רוזנשטיין צפוי להישאר בתפקידו עד ה-11 במאי, אז יחליף אותו ג'פרי רוזן, מי שמשמש כיום כסגן שר התחבורה.
רוזנשטיין שימש תקופה ארוכה כתובע הכללי בפועל, לאחר התפטרותו של ג'ף סשנס בנובמבר 2018 ועד למציאת מחליף. גם לפני כן עמד רוזנשטיין במרכז פרשת החקירה הרוסית, לאחר שסשנס הודיע כי הוא משעה את עצמו מעיסוק בנושא בשל חשש לניגוד עניינים. במכתב ההתפטרות שלו רוזנשטיין לא הזכיר את מולר, אך אמר כי "שיקולים פוליטיים משפיעים אולי על מדיניות, אך החלטות משפטיות פרטניות נובעות אך ורק מעקרונות נייטרלים ואובייקטיבים. אנחנו אוכפים את החוק ללא מורא או משוא פנים, שכן ראיות אמינות אינן עניין מפלגתי או פוליטי".
התובע הכללי הנוכחי, וויליאם באר, הוציא הודעה לעיתונות בה שיבח את סגנו: "רוד היה שותף חשוב עבורי, בחודשים האחרונים נסמכתי רבות על מנהיגותו ושיקול הדעת שלו".
לפני כשבועיים התפרסמה הגרסה המצונזרת של דוח התובע המיוחד בעניין חקירת ההתערבות הרוסית בבחירות בארה"ב ב-2016. לפי הדוח, חקירתו של מולר העלתה קשרים רבים בין מקורבים לקמפיין טראמפ לבין גורמים הקשורים לממשל הרוסי. עם זאת, לא נמצאו ראיות מספקות שיובילו לגיבוש כתבי אישום. עוד עולה כי אנשי הקמפיין של טראמפ ידעו שהפעולות הלא-חוקיות של הרוסים להתערב בבחירות יסייעו להם, אך הם לא נקטו צעדים פליליים כדי לסייע להם.
"למרות שהחקירה העלתה שממשלת רוסיה החזיקה בתפיסה שהיא תרוויח מבחירתו של טראמפ לנשיאות ופעלה כדי להבטיח זאת, ולמרות שהקמפיין ציפה ליהנות אלקטורלית מהמידע שנגנב והתפרסם באמצעות הצעדים הרוסיים, החקירה לא הצליחה לקבוע שאנשי הקמפיין של טראמפ זממו או תיאמו עם הממשל הרוסי את צעדי ההתערבות שלהם", נכתב בדוח.
צוותו של מולר לא הצליח לקבוע באופן חד משמעי שהנשיא שיבש חקירה. לפי הדוח, הראיות שנאספו "בנושא פעולותיו וכוונותיו של הנשיא מעלים קושי שמונע מאיתנו לקבוע חד משמעית שלא הייתה התנהלות פלילית". עם זאת, בדוח נכתב כי "אם היינו משוכנעים שהעובדות מוכיחות בבירור שהנשיא לא שיבש חקירה, היינו מציינים זאת. לפיכך, בעוד הדוח לא קובע שהנשיא ביצע עבירה, הוא גם לא מזכה אותו".
מולר החליט לא להאשים את טראמפ בשיבוש משום שאחרים סירבו "למלא את ההוראות". "מאמציו של הנשיא להשפיע על החקירה ברובם לא צלחו, אולם זה בעיקר כי האנשים בסביבת הנשיא סירבו למלא אחר ההוראות או להיענות לבקשותיו".