"איך אדם יכול לשרוד ככה? אנחנו סובלים": בעקבות חוקים נגד קהילת הלהט"ב באפריקה, הפנה האו"ם פליטים הומוסקסואלים ולסביות שנרדפו במדינותיהם בגלל העדפותיהם המיניות למקלט מיוחד בניירובי שבקניה. אלא שעכשיו בית המשפט בקניה אישר חוק שמגדיר יחסים הומוסקסואליים כלא חוקיים - והפליטים מהקהילה נותרו מפוחדים וחסרי אונים, במדינה שעד כה גילתה כלפיהם ליברליות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

בעקבות החוק החדש פעילים בקניה יצאו במחאה וערעורו לבית המשפט, אך בית הדין לא השתכנע. השופטת לידיה אצ'ודה אמרה בנימוק להחלטתה: "אנו סבורים שהמגבלות החדשות אינן עומדות בניגוד לחוקה, לכן אנו לא מקבלים את פניית המתלוננים".

מווגונזיזה אספויר, פליט הומוסקסואל שהגיע לקניה מקונגו מספר כי אם הוא ייצא מחוץ למקלט עם עגילים, השכנים יסקלו אותו. "ארגון האו"ם לא עוזר לנו", התלונן. "הצוות שלהם הגיע לכאן וביקש לשמוע מה הבעיות שלנו, אבל כשהם התקרבו לשער המרכזי הם פחדו שהשכנים עומדים לעשות בהם לינץ', אז הם ברחו. עכשיו נותרנו ללא סיוע".

נעולים במקלט - "אנחנו בקושי שורדים כאן"

אספויר וחבריו טוענים שהם נעצרו כבר פעמיים על ידי הרשויות ושוחררו רק אחרי התערבות של האו"ם, בעוד שמפקד משטרת ניירובי טוען שהמעצרים נועדו כדי להגן על בני הקהילה. הפליטים נעלו את עצמם במבנה שמשמש להם מקלט והם פוחדים לצאת, אפילו כדי להביא מזון.

פליטים לה"טבים במקלט (צילום: AP, חדשות)
פליטים לה"טבים במקלט | צילום: AP, חדשות



קריסטיאן אירנזי, פליט נוסף מרואנדה מספר שבעקבות הפחד והסכנה הם יוצאים מהמקלט בזוגות. "השכנים כאן יודעים על הזהות המינית שלנו - זו בעיה עצומה, אנחנו בקושי שורדים כאן, אנחנו רעבים וחסרי ביטחון כל הזמן", אמר.

נינה מורגווה עזבה את בורונדי אחרי שאמא של המאהבת שלה איימה להרוג אותה ועכשיו היא במקלט בניירובי. "הפסיקה האחרונה הראתה לנו שאנחנו לא רצויים במדינה הזאת, אנחנו לא יכולים לחיות במקום שאנחנו לא רצויים בו", אמרה מורגווה ואספיור הוסיף בדמעות: "אנחנו אוכלים דייסה פעם ביום, איך אדם יכול לשרוד ככה? אנחנו סובלים".

בחודש שעבר נערכה הפגנה מול מטה האו"ם בניירובי ופליטים להט"בים דרשו פתרונות. רוברט הרט, נציג ארגון הפליטים של האו"ם, אמר כי האו"ם מספק הגנה ותמיכה ונותן ייעוץ למי שמתקשר לקו החירום או יוצר קשר עם הנציג. "אנחנו נסייע למי שצריך ואנחנו לא היחידים שעושים את זה", אמר הרט. "יש לנו שותפים, יש ארגונים שיכולים להדריך אנשים לחיים בטוחים, לחיות במציאות הקשה שנקראת ניירובי".