חג העצמאות? אין דבר כזה: כאן בישראל רבים מחכים מדי שנה לטקס הדלקת המשואות החגיגי שמציין את תחילת אירועי יום העצמאות - ואחריו למטחי הזיקוקים המרהיבים בכל רחבי הארץ וכמובן למטס המסורתי של חיל האוויר, לחידון התנ"ך - ולחלוקת פרסי ישראל. ללא כל הסממנים הללו - חגיגת העצמאות הישראלית מדי שנה, היא לא שלמה. אלא שיש מדינות שאין להן את כל אלה - פשוט כי אין להן בכלל יום עצמאות.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מדינות שאין להן יום עצמאות מציינות לרוב את יום "כינון המדינה", היום בו המדינה החלה להיות מכוננת במתכונת מסוימת. לבריטניה אין יום עצמאות כיוון שלא הייתה נתונה לשליטה של כובשים. ב-1 במאי 1707 החלה לכונן רשמית "הממלכה המאוחדת", שבתחילה איגדה בתוכה את אנגליה וסקוטלנד. בהמשך צורפו גם ויילס וצפון אירלנד למבנה "הממלכה המאוחדת" המוכר לנו כיום.
אז נכון, לבריטים אין יום עצמאות או יום לאומי בו הם חוגגים את היותם בריטים, אבל הם מתנחמים ביום הולדתה של המלכה - שנחגג פעמיים בשנה: בתאריך הרשמי של הולדתה, ב-21 באפריל - אז יורים תותחים מטחי כבוד עבורה במספר אתרים ברחבי לונדון. יום הולדתה הרשמי והציבורי של המלכה, נחגג לרוב בשבת השנייה של חודש יוני ומצוין במצעד חגיגי ומרהיב לכבודה.
מדינה נוספת שאין לה יום בו היא מציינת את יציאתה לעצמאות היא יפן. עם זאת, יש ליפנים יום לאומי שנחגג מדי שנה ב-11 בפברואר - לציון היום בו הפך ג'ימו לקיסר הראשון של יפן בשנת 660 לפני הספירה.
טיפוס על עמודים, הפרחת עפיפונים - ותחרויות ספורט
בזמן שבמדינות אחרות שכן חוגגות יום עצמאות מציינים אותו בעיקר עם זיקוקים, מצעדים חגיגיים, דגלים מתנופפים ברחובות - וגם ברביקיו ושופינג, יש מדינות שחוגגות עצמאות בצורה ביזארית למדי. באיסלנד, יום העצמאות שנחגג ב-17 ביוני, הוא חגיגה מרתקת. האיסלנדים עורכים מצעדים, רוקדים ברחובות, מתחרים בטורנירי ספורט שונים - חלקם אפילו ביזאריים - וצופים במופעי רחוב. חלק מהאיסלנדים עוטים תלבושות מסורתיות וצבעוניות ברחובות.
באינדונזיה חוגגים עצמאות חודשיים לאחר מכן, ב-17 באוגוסט - וחוץ ממסיבות וזיקוקים, במדינה המוסלמית הגדולה בעולם חוגגים בשתי דרכים ייחודיות למדי: משחררים צבי ים לחופשי ומשחקים ב"פנג'אט פיננג" - משחק שבו צריכים לטפס על עמודים משומנים. בקצה העמודים ממקמים מכשירי טלוויזיה, אופניים ופרסים נוספים - והתושבים מתחרים ביניהם מי יצליחו לטפס לראש העמוד ולזכות בשלל.
בפנום פן, בירת קמבודיה, נוהגים לשחרר לאוויר אלפי בלונים צבעוניים ביום העצמאות ב-9 בנובמבר, וביום העצמאות של הודו ב-15 באוגוסט, מפריחים עפיפונים צבעוניים בצבעי הדגל הלאומי: כתום, לבן וירוק. בסין מציינים את יום הרפובליקה ב-1 באוקטובר ומדי שנה מגיעות מכיכר טייאננמן בבייג'יינג תמונות מרהיבות של מצעדים צבאיים מסודרים כהלכה, מופעי זיקוקי דינור מרהיבים - אבל גם של מרבדי פרחים ענקיים המעוצבים בצורות.