האשפה ברומא נערמת באופן קיצוני למדי ובעיתוי הלא נכון - בדיוק בעיצומו של גל החום הכבד באירופה. אין מקום אליו אפשר לפנות את הפסולת שמצטברת מיום ליום והדבר מהווה סכנה בריאותית לציבור. התושבים משתפים: "יש כאן צחנה שלא תאומן".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בעיית האשפה ברומא התחילה כבר בשנת 2013 כאשר אחת המזבלות בעיר נסגרה. מאז בירת איטליה נותרה ללא אתר מרכזי לטיפול ב-1.7 מיליון טונות של פסולת שמיוצרת מדי שנה - והתוצאה מזעזעת את תושבי העיר. חלק מן האזרחים הזועמים החליטו לקחת את העניין בידיים ויצאו להבעיר את ערימות האשפה.
"הפכנו למדינת עולם שלישי", אמרה רוזנה פראנזה, תושבת רומא, וביקרה בחריפות את וירג'יניה ראג'י ראשת העיר: "גברת ראג'י צריכה לצאת פעם לטיול קטן באזור. כי בשכונה שלה הכל מתנהל כראוי". תושבת אחרת בשם אלסיה לא מצליחה לצאת מביתה בשעות הערב: "יש כאן צחנה שלא תיאמן".
סביב פחי האשפה מתרכזים המוני כלבים, חתולים, חולדות וציפורים, ומפיצים זיהומים חיידקיים דרך צואה ושתן. "הסיכון העיקרי מגיע כשאנחנו יוצאים לשם לזרוק את הזבל", סיפר רוברטו וולפה מהמועצה הלאומית למחקר. "החשש הוא מהידבקות בזיהום והעברתו לבית, לכן חשוב לשטוף את הידיים אחר כך היטב".
מרקו קקיאטורה, נשיא הוועדה המקומית לפוליטיקה סביבתית, מסכים שנדרש פתרון ארוך טווח ואומר: "אף תוכנית לא תפתור בשנה אחת בעיה שהחמירה במשך 60 שנה בגלל ניהול כושל". והוסיף: "בואו נאמר את האמת לאזרחים: אנחנו אנושיים, ומצב התשתיות הקשה לא יכול להיפתר בטווח הקצר".