דגים "חולי אהבה": פרידה מבן זוג יכולה לגרום לנו להסתכל על העולם באור אפור למדי, מסתבר שגם לדגים. חוקרים באוניברסיטת בורגונדי שבצרפת מצאו שדגים עורגים ומתגעגעים לבני זוגם, דבר שהופך אותם לפסימיים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
החוקרים ערכו מספר מבחנים לציקלידים, דגים קטנים מאוד שנפוצים בדרום אמריקה וידועים במונוגמיות שלהם (יש להם בן זוג אחד), בהם בדקו את מצב הרוח וההיקשרות הרגשית שלהם. הם אפשרו לנקבות הציקליד לבחור בן זוג זכר, ואז הפרידו ביניהם וזיווגו אותן עם זכר אחר. החוקרים מצאו שנקבות אשר לא קיבלו את בחירתן הראשונה אימצו נקודת מבט פסימית יותר על החיים.
המחקר התנהל כך: תחילה אימנו החוקרים את הנקבות לזהות ולפתוח שתי תיבות, מסומנות בצבעים שונים: תיבה "חיובית" מלאה במזון, ותיבה "שלילית" ריקה. לאחר מכן הציגו לנקבות הציקליד תיבה שלישית, לא מסומנת, ועקבו אחר ההתנהגות של הנקבות לפני ואחר שהופרדו מבן הזוג המועדף עליהן.
נמצא כי נקבות שזווגו לבן זוג המועדף עליהן היו מהירות יותר לחקור את התיבה החדשה, בעוד אלו שהופרדו מהם השתהו לפתוח אותה. "זה מדד את המצב הרגשי שלהם, האופטימיות או הפסימיות", הסביר פרנסואה שבייר דשאום-מונכרמוט, אקולוג התנהגותי ואחד מעורכי המחקר. "אם אתה במצב רוח אופטימי תראה את חצי הכוס המלאה, ואם פסימי אז להפך. זה בדיוק אותו דבר עם דגים".
עורכי המחקר מאמינים שהוא יוכל לעזור לנו להבין טוב יותר את ההיקשרות הרגשית ואת ההתאהבות. "הרבה פסיכולוגים טוענים שרק בני אדם יכולים להיקשר רגשית לבן זוג, אנחנו הראנו שזה לא נכון", המשיך דשאום-מונכרמוט. "אנשים חושבים שהתאהבות "מזהמת" את ההחלטות שלנו, הופכת את ההתנהגות למעט מוזרה, אבל אולי לתגובה הרגשית הזו יש ערך. אם היא התפתחה באופן עצמאי אצל זנים רבים זה יכול להעיד על זה שיש לה חשיבות".