מארחות המונדיאל בשנת 2026 - ארה"ב, קנדה ומקסיקו במשותף: קונגרס פיפ"א שהתכנס היום (רביעי) במוסקבה הכריז כי משחקי גביע העולם בכדורגל בשנת 2026 יתקיים בצפון אמריקה - אחרי שארה"ב, מקסיקו וקנדה הגישו יחד הצעה משותפת. המאוכזבת הראשית, ומי שהתמודדה מול ארה"ב על הזכות לארח את טורניר היוקרה בעוד 8 שנים, היא מרוקו, שזהו הפסדה החמישי בהתמודדות על אירוח האליפות.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
ההצעה האמריקנית קיבלה 67% מקולות המדינות הבוחרות, מרוקו קיבלה 33% (65 מדינות), ומדינה אחת נמנעה בהצבעה. אגב, במונדיאל בשנת 2026 צפויות להשתתף 48 נבחרות - שיא של כול הזמנים, וביניהן גם שלוש המארחות. הההערכה היא שיהיו 10 ערים אמריקניות מארחות, שלוש קנדיות ושלוש מכסיקניות.
נשיא התאחדות הכדורגל האמריקנית קרלוס קורדיירו אמר: "תודה לכולכם על הכבוד הגדול הזה, זו זכות גדולה. כולנו מאוחדים בכדורגל - המשחק היפה שחוצה גבולות ותרבויות. כדורגל היום הוא המנצח היחיד".
בארה"ב, מקסיקו וקנדה יש תשתיות מפותחות לאירוח המשחקים - שקיימות כבר היום - ולכן המדינות הגישו למנהלת הכדורגל העולמי הצעה משותפת לאירוח המונדיאל. כפי שצפו המומחים, היריבה הצפון אפריקנית לא נבחרה הפעם, אבל הצעתה בהחלט קידמה הצעות אירוח עתידיות. מרוקו אף הפעילה מדינות ועסקנים רבים במוסקבה כדי לקבל את הזכות לארח את הטורניר היוקרתי.
במוסקבה טענו שלמרוקו יש סיכוי, מפני שאגודת הכדורגל ההולנדית תומכת בהצעה של מרוקו. מנגד, התאחדויות הכדורגל מגואם, סמואה האמריקנית, איי הבתולה ופורטו ריקו לא היו יכולות להצביע בעד ארה"ב – מפני שהן טריטוריות אמריקניות. חשוב לציין שהפוליטיקה של אירוח המשחקים נסתרת ולעיתים לחלוטין לא ברורה: ארגון פיפ"א אוהב לספק הפתעות, וההבטחה של רווחים נאים מהמשחקים משחקת תפקיד מרכזי בהחלטות.
נשיא ארה"ב טראמפ בירך על ההחלטה ואמר "ברכותיי, זו עסקה מעולה ותוצאה של עבודה קשה". בפעם האחרונה בה נערכה הצבעה על זהות מארחות המונדיאל, ב-2010, התקבלה ההחלטה לקיים את המונדיאל ברוסיה השנה ובקטר ב-2022. מספר חברים בוועדה שהעניקה את הזכות לרוסיה וקטר הורחקו מאוחר יותר מהוועדה, לאחר שנתפסו בשערוריית השחיתות שהשתלטה על מנהלת הכדורגל העולמי.
בן מיטלמן השתתף בהכנת הידיעה