רוסיה ממשיכה בקרב הבלימה: בדיון במועצת הביטחון של האו"ם הזהיר אמש (חמישי) הנציג הרוסי וסילי נבנזיה את בריטניה וטען שהיא "משחקת באש" בהאשמתה את רוסיה בהרעלת המרגל סרגי סקריפל ובתו בסולסברי. "אתם תצטערו על כך", הוסיף הנציג כלפי עמיתיו הבריטים. "לרוסיה אין פטנט על 'נוביצ'וק'".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הנציג הבריטי אמר במהלך הדיון כי בקשת רוסיה לביקור קונסולרי אצל יוליה סקריפל, שמצבה השתפר והיא שבה להכרתה בבית החולים, הועבר לה וכי הם ממתינים לתשובתה.
חודש ויום אחרי שנחשפה לגז עצבים שיכול להרוג בתוך דקות נשמעה היום לראשונה יוליה סקריפל מדברת על מצבם שלה ושל אביה. "הכול נורמלי", היא נשמעה שיחה עם בת דודה. "הוא נח עכשיו, הוא ישן, הבריאות של כולם בסדר".
"לא קרה שום דבר בלתי הפיך ואני יוצאת בקרוב", היא אומרת עוד בהקלטה ששודרה בכלי תקשורת רוסים. מאוחר יותר הוציאה בתו של המרגל גם הודעה כתובה, שבה הרגיעה שמצבה טוב.
ברוסיה מנהלים בימים האחרונים קרב בלימה, קוראים לכנס את מועצת הביטחון של האו"ם, מודיעים שיקבלו תוצאות כל חקירה שיהיו שותפים לה, וקופצים גם על דברי מעבדת המחקר הצבאית בבריטניה, לפיה אין הוכחות שגז העצבים המדובר, "נוביצ'וק", יוצר ברוסיה.
"סגרנו את כל הפרויקטים הכימיים ב-1992", טען שגריר רוסיה בבריטניה אלכסנדר יקובנקו. "מעולם לא ייצרנו 'נוביצ'וק', לא נותרו לנו חומרים כימיים ברוסיה. אז למעשה זה מקרה טבעי שקורה בחיים".
אך הממשלה הבריטית עומדת עדיין מאחורי ההאשמות. הם טוענים שתמונת המודיעין הרחבה היא חד משמעית, ומסתמכת בין היתר על מקרי עבר. הרוסים משתמשים במקרים האלה כדי להאשים דווקא את בריטניה.
"אנחנו חושדים בבריטניה", המשיך יקובנקו. "אם נבחן את עשר השנים האחרונות נראה שאזרחים רוסים רבים למדי מתו כאן בבריטניה בנסיבות מוזרות מאוד".
כעת כשחזרה להכרה ומדברת בחופשיות, סביר להניח שהחקירה תתמקד ביוליה סקריפל בתקווה שתוכל לספק מידע. יחסי בריטניה-רוסיה, ובמידה רבה תהליכים מדיניים בינלאומיים, נמצאים כולם כרגע על כתפיה.