הקרמלין הודיע היום (חמישי) כי הפסגה בין מנהיגי ארה"ב ורוסיה תיערך ב-16 ביולי בבירת פינלנד, הלסינקי. עוד נמסר כי השניים ידונו ביחסים בין המדינות ונושאים בין לאומיים נוספים, ובהם המצב בסוריה וחקירות מעורבות רוסיה בבחירות לנשיאות ארה"ב ב-2016.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
זמן קצר לפני כן, התייחס הנשיא טראמפ לחקירה המתנהלת בארה"ב אודות מעורבות רוסיה בבחירות לנשיאות ארה"ב ב-2016. בציוץ שפרסם בחשבון הטוויטר שלו אמר: "רוסיה ממשיכה לטעון כי לא היה לה קשר להתערבות בבחירות שלנו!" הוא המשיך ותקף את ראש ה-FBI לשעבר, ג'יימס קומי על כך שלא נכנס לעובי הקורה וחקר גם את טענותיה של רוסיה ואת הילארי קלינטון.
אתמול נפגש נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, עם היועץ האמריקני לביטחון לאומי, ג'ון בולטון, כהכנה לקראת הפסגה המשותפת המתוכננת בין פוטין לנשיא טראמפ. אחד היועצים הבכירים בקרמלין לענייני חוץ, יורי אושאקוב, סיפר לעיתונאים כי יידרשו עוד מספר שבועות כדי להיערך לפסגה בין טראמפ לפוטין. "לפסגה יש חשיבות עצומה עבור העולם כולו", הדגיש היועץ.
אושאקוב ציין שבולטון ופוטין לא דנו בסנקציות האמריקניות על מוסקבה ושהנשיא הרוסי הדגיש פעם נוספת כי מוסקבה לא התערבה בבחירות לנשיאות ארה"ב. לדבריו, השניים שוחחו על סוגיות פיקוח נשק, יציבות גרעינית, הפרישה האמריקנית מהסכם הגרעין עם אירן והמצב בסוריה, באוקראינה ובצפון קוריאה.הפסגה בין פוטין לטראמפ תתקיים מיד לאחר שטראמפ יגיע לפסגת נאט"ו בבריסל ויבקר בבריטניה.
"יחסינו לא במצב הכי טוב"
לפני הפגישה פוטין אמר לבולטון שהיחסים בין ארה"ב לרוסיה "לא במצב הכי הטוב", אך הדגיש כי מוסקבה לא מחפשת עימות עם וושינגטון. "ביקורך מגביר את התקווה לשיקום מלא של היחסים בינינו", אמר פוטין. בולטון השיב שהוא מצפה לדון עמו על שיפור היחסים בין המדינות.
השניים גם שוחחו על גביע העולם בכדורגל שרוסיה מארחת בימים האלה ופוטין בירך את בולטון על כך שארה"ב זכתה באירוח המשחקים ב-2026. המנהיג הרוסי הבטיח לחלוק עם האמריקנים מידע ואת לקחי המונדיאל ברוסיה.
בולטון, שידוע כ"נץ" ביחס למוסקבה ואף הזהיר בעבר שמשא ומתן עם רוסיה תחת שלטון פוטין רק יסכן את ארה"ב, נשמע היום אחרת לגמרי. סוכנות הידיעות הרוסית TASS דיווחה שבולטון שוחח עם הסגן של מקבילו הרוסי יורי אברינוב בנושא שיתוף פעולה אפשרי בין המועצות לביטחון הלאומי של שתי המדינות. הוא גם דן עם שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב על פסגה עתידית בין המנהיגים.
היחסים בין וושינגטון למוסקבה נמצאים בשפל על רקע המחלוקות בין המעצמות בנושא המצב בסוריה, באוקראינה וכמובן הטענות על התערבות רוסית בבחירות 2016. גם הטענות לפיהן מוסקבה עומדת מאחורי הרעלת המרגל הרוסי לשעבר סרגיי סקריפל ובתו, לא תרמו ליחסים.