בשביל תלמידים וסטודנטים בארה"ב האפשרות שימותו באירוע ירי בקמפוס או בבית הספר הפכה מציאותית ומפחידה מאוד בשנה האחרונה אחרי סדרה של תקריות מזעזעות שבהן נרצחו עשרות. לאחר אירוע נוסף בשבוע שעבר בטקסס, שבו נרצחו עשרה תלמידי תיכון בידי חברם ללימודים, קמה תנועה חדשה שפתחה בקמפיין ברשתות החברתיות תחת האשטאג "אם אמות בירי בבית ספר" וקוראת לבני נוער לשתף "מכתבי צוואה".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
במהלך השנה האחרונה התרחשו 22 אירועי ירי במוסדות חינוך שבהם נהרג או נפצע לפחות אדם אחד - כך על פי ה-CNN. רק בשבוע שעבר נרצחו בטקסס 10 תלמידי תיכון ובפברואר האחרון נרצחו 17 בני נוער בתקרית דומה בפלורידה. במקום לשבת בחיבוק ידיים החליטו התלמידים לקחת את גורלם בידיהם. "זה קורה בכל מקום. תמיד הייתה לי תחושה שבשלב כזה או אחר זה יגיע אלינו", הסבירה פייג' קארי תלמידת תיכון בסנטה פה.
במהלך סוף השבוע החלו נערים ונערות ברחבי ארה"ב להשתמש בהאשטאג "אם אמות בירי בבית ספר" ברשתות החברתיות, ופרסמו מעין "מכתבי צוואה". בין המסרים שמעבירים התלמידים: הרצון להיפרד ולכתוב מילות נחמה למשפחותיהם ולחבריהם, לספר למי הם יתגעגעו ובעיקר רצון שהמוות שלהם בתקרית ירי יהפוך לכלי פוליטי במאבק למען הגבלת מכירת הנשק במדינה.
"אם אמות בירי בבית ספר אהפוך לקדוש מעונה"
אנרדו שניידוינד בן ה-18 שפתח את ההאשטאג כתב בפוסט שהחל את הטרנד: "אני מתחיל את התגית הזו על מנת לגרום לה להתפשט ברשת - מוזמנים להצטרף אלי. אם אמות בירי בבית ספר לא אוכל לסיים את סדרת הטלוויזיה עליה אני עובד. לא אראה יותר את אחותי ואהפוך לקדוש מעונה".
בין המסרים החזקים ביותר שפורסמו כחלק מההאשטאג כתבו תלמידים: "אם אמות בירי בבית ספר אנא תגנו על אחותי הקטנה כדאי שהיא לא תמות ככה גם", "אם אמות בירי בבית ספר אז ההורים שלי יאריכו חיים יותר מבתם היחידה" ו"אם אמות בירי בבית ספר לעולם לא אתחתן, לא אביא ילדים לעולם, לא אסיים קולג', לא אקנה מכונית".
לייק מארדוק בת ה-16 שארגנה בחודש שעבר את צעדת התלמידים נגד חוקי הנשק בארה"ב הסבירה את משמעות ההאשטאג: "בעזרת תנועה זו אנחנו מראים לעולם את המנטליות של הנערים והנערות בארה"ב. אנחנו לא מפסיקים לחשוב מתי יגיע תורנו - אנחנו חיים בפחד ומתכננים כל הזמן את דרכי הבריחה שלנו. זה פשוט מצב לא בריא".
תלמידים רבים בחרו להשתמש בתנועה כדי לנסות לעורר את פעולת הפוליטיקאים. "אם אמות מירי בבית ספר אני רוצה שישימו את גופה שלי אל מול משרדי ה-NRA (איגוד הרובאים האמריקני)", תקף אחד הנערים. "אני רוצה שישימו פוסטרים עם הפנים שלי מול משרד של כל פוליטיקאי שמקבל מהם כסף, כדי שהם יצטרכו להסתכל בעיניים של אדם שמת בגלל חוסר הפעולה שלהם".
נערים אחרים הפנו את זעמם לעבר ממשל טראמפ. "אם אמות באירוע ירי בבית ספר אני רוצה שישימו את הגופה שלי למרגלות מדרגות הברית הלבן - לא רוצה את תנחומי הרפובליקנים או הנשיא".