הנשיא שם גבול: בזמן שכאן בישראל שאלת המהגרים מאפריקה מעלה שאלות ומעוררת ויכוח ציבורי סוער, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ נחוש לטפל בבעיית המסתננים הבלתי חוקיים במדינתו - ומקשיח את מדיניותו כלפיהם. בהודעה שהפיץ הלילה (שבת) הוא הבהיר כי בכוונתו לפעול לכך שעל כל מסתנן לא חוקי למדינה - יוטלו עונשי מאסר ממושכים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
טראמפ משנה בכך את המדיניות שהייתה נהוגה עד כה כלפי מסתננים לארה"ב, במסגרתה מי שנתפס - הורחק מהמדינה תוך מספר ימים וללא נקיטת אמצעים חוקיים משמעותיים נוספים. מדובר בהחרפה משמעותית של המדיניות כלפיהם, בתקווה כי מדיניות זו תרתיע מסתננים לחדור לארה"ב באופן בלתי חוקי.
בהמשך למדיניות אותה מוביל טראמפ, הודיע פרקליט המדינה האמריקני, ג'ף מאטיס, על החלת מדיניות של "אפס סבלנות" כלפי מסתננים לשטחי ארה"ב. מאטיס העביר לתובעים הפדרליים הוראה כי עליהם להחמיר משמעותית את הענישה - גם על מי שזו עבירתו הראשונה. הוא אמנם לא פירט מהי הענישה הדרושה, אך העונש המקסימלי על חציית הגבול שלא כחוק יעמוד על חצי שנת מאסר. מדובר בכלי הרתעה משמעותי מכיוון שבניגוד לעבר, יש להסתננות מחיר פלילי כבד.
בנוסף לצעד הזה, החל תגבור של כוחות של המשמר הלאומי של טקסס סמוך לגבול עם מקסיקו - זאת כהכנה לפרישת 250 חיילים במקום ועוד 150 חיילים מאריזונה שיצטרפו אליהם בשבוע הבא. בהצהרתו בשבוע שעבר, אמר טראמפ כי הוא מתכוון לשלוח בין 2000 ל- 4000 חיילים לגבולה הדרומי של המדינה - אם כי גם הנשיאים הקודמים אובמה ובוש נהגו באופן דומה.
פי 3 יותר מהגרים
בחודש מרץ האחרון נתפסו כ- 50 אלף מסתננים בגבולה הדרומי של ארה"ב - פי 3 מהכמות שנתפסה במרץ 2017. על אף הכמות הגבוהה, הן בתקופת אובמה והן בתקופת בוש נתפסו כמויות רבות יותר של מסתננים. מטרת העל של המהלך היא להרתיע מפני ניסיונות חצייה נוספים.
בשבועות האחרונים מתבטא הנשיא טראמפ בחריפות נגד ההגירה הלא חוקית ממדינות אמריקה הלטינית. הנושא עלה בעיקר לאור מסעה של קבוצה גדולה מאוד של אזרחי מדינות מרכז אמריקה באזור דרום מקסיקו והחשד כי הם מתכננים לחצות את הגבול אל שטחי ארה"ב.
במהלך הקמפיין של טראמפ לנשיאות, אחת ממטרותיו הייתה צמצום ההגירה הלא חוקית לשטחי ארה"ב, זאת באמצעות חומה שתיבנה בין ארה"ב למקסיקו, שגם אמורה הייתה לממן את הקמתה. על אף ניסיונותיו של טראמפ לעמוד בהבטחותיו, הוא נתקל בחוסר שיתוף פעולה בנושא מצד הקונגרס שלא מאשר את מימון הקמת הגדר.