המצוד אחר מחסלי המהנדס הפלסטיני במלזיה: משטרת מלזיה פרסמה הבוקר (רביעי) תמונה נוספת של אחד החשודים בהתנקשות בד"ר פאדי אל בטש בסוף השבוע. המשטרה המקומית גם מסרה מספר פרטים על החשוד: "גובהו 1.80 מטרים, בנוי היטב, בעל חזות פנים אירופאיות או מזרח תיכוניות". עוד נטען כי החיסול היה "מקצועי".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
חקירת חיסולו של אל בטש, המהנדס הפלסטיני ואיש חמאס שמת לאחר שנורה 14 פעמים בבירה קואלה למפור, נמשכת - והרשויות ממשיכות להדגיש כי אין קצה חוט באשר למיקומם של החשודים. עם זאת,ההערכה היא כי השניים עדיין בשטח המדינה.
עוד ציינה המשטרה לגבי זהות המחסלים כי "החשודים נכנסו בתחילת ינואר - ככל הנראה בדרכון מזוייף, והם ככל הנראה משתמשים עדיין בזהות בדויה". הקלסתרון החדש פורסם "בעזרת הציבור" ומפקד המשטרה מוחמד פוזי הארון אמר: "אנחנו משוכנעים שזה אחד החשודים. אנחנו עובדים עם הסוכנויות הרלוונטיות כדי לגלות את זהות החשודים".
האופנוע של המתנקשים, מסוג "קוואסקי נינג'ה" שחור, נמצא אתמול ליד אגם במרחק של כ-9 דקות מזירת ההתנקשות. על פי ההערכות, לאחר שנטשו את האופנוע עלו המתנקשים על כלי רכב אחר.
הגופה תועבר עוד היום לרצועת עזה
שלשום הפיצה המשטרה המלזית את הקלסתרונים של שני החשודים. מפקד המשטרה התייחס לפרסום הקלסתרונים ואמר כי ניתן לראות בבירור שהחשודים בחיסול הם "בעלי עור בהיר שעשויים להיות אירופים או מהמזרח התיכון".
"אנחנו נשלח ממצאים מהזירה למומחי נשק כדי להבין באיזה סוג של נשק השתמשו עבור הרצח הנורא הזה", הוסיף פוזי חארון. "אנחנו גם תרים אחר עזרה נוספת משותפינו במחלקת ההגירה מכיוון שאין לנו פרטים נוספים זולת הקלסתרונים".
אתמול הצהיר שגריר הרשות הפלסטינית במלזיה כי גופתו של המהנדס שחוסל בתחילת השבוע תועבר לרצועת עזה בתוך 24 שעות. אתמול אישרה מצרים את העברת הגופה לרצועה - למרות התנגדות ישראל.
בין הנימוקים המצרים לאישור החזרת הגופה: הטענה כי החזקת הגופה נוגדת את חוקי האסלאם והרצון לחזק את המעמד של מצרים מול חמאס, בין היתר כמתווכת הוגנת, במגעים להחזרת גופות החיילים הישראלים המוחזקות בידי הארגון. עם זאת, המצרים הבהירו כי הם נשארים מחוייבים להשבת האזרחים הישראלים המוחזקים בידי חמאס וגופותיהם של חללי צה"ל הדר גולדין ואורון שאול.
"הידיים הבוגדניות של האויב שהרגו את המלומד הפלסטיני "
לאחר הפרסום על ההתנקשות אישר חמאס שאל-בטש הוא איש הארגון. הוא התמחה באלקטרוניקה, אנרגיה חלופית וכלי טיס בלתי מאוישים ואת מירב לימודיו השלים באוניברסיטה בעזה. בארגון הטרור גינו בחריפות את חיסולו של המהנדס והאשימו את "הידיים הבוגדניות של האויב" שהרגו את "המלומד הפלסטיני שפעל למען המטרה הפלסטינית". בעזה דרשו מהשלטונות המלזיים לפתוח בחקירה אודות מותו של אל-בטש בזריזות לפני שהמחסלים יצליחו להימלט מהמדינה.
על פי אתר האינטרנט של האוניברסיטה בקואלה למפור, ד"ר אל-בטש סיים את לימודי התואר הראשון שלו ואת התואר השני בהנדסת אלקטרוניקה באוניברסיטה בעזה. את תואר הדוקטורט שלו קיבל מאוניברסיטת מאלאיה במלזיה.
בזמן שהייתו במלזיה אל-בטש עסק בעיקר בהרצאות כמרצה באוניברסיטה פרטית. הוא שימש גם כאימאם במסגד שעל פי הדיווחים נורה מחוצה לו, והיה אף פעיל באגודת הצדקה המלזית "My Care" שפועלת גם בקרב הפלסטינים ברצועת עזה וביהודה ושומרון.
משפחתו של אל-בטש האשימה גם היא את ישראל במותו של המדען. "אנו מאשימים את המוסד כי הוא עומד מאחורי ההתנקשות של חוקר במדעי האנרגיה", אמרה המשפחה וקראה לשלטונות מלזיה לערוך חקירה דחופה כדי לחשוף את המעורבים בהתנקשות בטרם יוכלו להימלט. לדברי המשפחה, אל בטאש תכנן לעזוב את מלזיה ביום ראשון הקרוב כדי לעמוד בראש ועידה מדעית בינלאומית בנושא אנרגיה בטורקיה.
על פי בלוג המודיעין "אינטלי טיימס", אל-בטש נקשר למערך פיתוח אמצעי הלחימה של החמאס בעזה ועבד בהנדסת חשמל. בבלוג מזכירים את דיראר אבו סיסי, איש חמאס שעל פי הדיווחים נכתב על ידי המוסד מאוקראינה. לאחר מעצרו התברר שהיה חבר בוועדה שבראשה עמד מוחמד דף, שעסקה בפיתוח ושיפור טילים, כטב"מים, רקטות ומרגמות.