נשיא רוסיה ולדימיר פוטין התייחס הבוקר (שבת) לתקיפה של ארה"ב, צרפת ובריטניה בסוריה ואמר כי ארצו "מגנה בחריפות הגבוהה ביותר את הצעד התוקפני". פוטין הוסיף כי רוסיה תדרוש דיון חירום במועצת הביטחון וציין כי היא בסך הכל מסייעת ל"ממשלה לגיטימית במאבקה בטרור".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מוקדם יותר אמר שגריר רוסיה בוושינגטון, אנטולי אנטונוב, כי "העלבת הנשיא פוטין היא דבר שאין לקבלו" וכי "יהיו לכך השלכות".
"התרחיש שתוכנן מראש יושם הלילה", פתח אנטונוב את דבריו. "שוב אנחנו מאוימים והזהרנו מפני מהלכים שכאלה שיהיו להם השלכות. לארה"ב, המחזיקה בארסנל הנשק הכימי הגדול ביותר אין זכות מוסרית להאשים מדינות אחרות".
משרד ההגנה הרוסי אף טען מספר שעות לאחר התקיפה כי מערך ההגנה האווירי הסורי יירט את מרבית הטילים שנורו לעבר סוריה במהלך הלילה. עם זאת מדובר באמירה לא מאומתת, שניתן להטיל ספק במהימנותה שכן היא אינה עומדת בקנה אחד עם הידוע עד כה.
הטלוויזיה הסורית דיווחה כי משרד החוץ במדינה רואה בתקיפה "מעשה אגרסיבי" שיחריף את המתיחות והאיומים על הביטחון ברחבי העולם. סוכנות הידיעות SANA דיווחה כי במערך החוץ הסורי הוסיפו כי "התקיפה לא תוביל לשינוי במאבק במורדים ובהשגת השליטה על המדינה כולה".
אירן, בעלת הברית של סוריה ומשטרו של אסד, גינתה בחריפות את התקיפה המערבית והזהירה אף היא מפני "השלכות על האזור כולו". לפי משרד החוץ בטהרן, "התקיפה היא הפרה של החוק הבינלאומי, והיא מהווה פגיעה בריבונות הסורית". הדברים צוטטו ברשת אל-מנאר המזוהה עם חיזבאללה. גם הארגון השיעי התייחס לאירוע ואמר כי התקיפה לא תשיג את מטרותיה.
לעומת מדינות אלה, טורקיה בירכה על האירוע חרף התקרבות לרוסיה לאחרונה בשל ברית אינטרסים בצפון סוריה. "אנחנו רואים בפעולה נגד הממשלה הסורית תגובה הולמת", נמסר ממשרד החוץ במדינה.
בשלב זה בישראל נמנעו מלהתייחס באופן רשמי לתקיפה, אך שר הבינוי וחבר הקבינט המדיני-ביטחוני, יואב גלנט, אמר כי "המתקפה האמריקנית היא איתות חשוב לציר הרשע - אירן, סוריה וחיזבאללה. שימוש בנשק כימי הוא חציית קו אדום שהאנושות אינה יכולה לסבול עוד".