איגוד הסומו ביפן מעורר סערה בעקבות טענה לאפליה על רקע מגדרי: ארגון הספורט הלאומי נמצא תחת מתקפת האשמות בסקסיזם לאחר שנשים הודרו מנוכחות באירועי הספורט המסורתי, כך דווח היום (חמישי) בסוכנות הידיעות הצרפתית AFP.
ובאילו תחומים נוספים בספורט הנשים עדיין נתפסות כחלשות? האזינו לפודקאסט "מיד בהרחבה"
הפרשה החלה כאשר הארגון מנע מנשים המספקות שירותים רפואיים להיכנס לתוך טבעת הסומו - המרחב שבו נערכים הקרבות. במקביל, נאסר על פוליטיקאית יפנית לנאום מתחום הטבעת. גם על ראשת העיר טאקאראצוקה נאסר לשאת נאום מתוך שטח הטבעת, ותגובתה לא איחרה לבוא: "אני אישה וראש עיר, אך אני גם בן אדם".
"ההחלטה נבעה משיקולי בטיחות"
בעבר הורשו גם בנות וגם בנים להיכנס לתחום הטבעת על מנת להיאבק מול כוכבי הסומו הגדולים במסגרת קרבות ראווה מסורתיים. לאחרונה אסר האיגוד על השתתפות ילדות באימוני סומו המיועדים להציג את הספורט לאוהדים מקומיים במחוז שיזוקה, הממוקם בחלקה המרכזי של יפן. בסוכנות הידיעות הצרפתית ציינו כי נשים נחשבות באופן מסורתי כ"לא נקיות מספיק" כדי להיכנס לזירה, אך עד לאחרונה הותר לילדות להשתתף באופן אקטיבי באירועים.
"ההחלטה נבעה משיקולי בטיחות", מסרה דוברת האיגוד, שבחרה להישאר בעילום שם. "זו לא הייתה החלטה נמהרת. קיבלנו דיווחים על פציעות גופניות אצל ילדים". הדוברת הוסיפה כי האיסור על השתתפותן של הבנות יורחב לאזורים אחרים במדינה, וציינה כי הארגון חושש יותר לפציעתן של הבנות ולהשפעה הכוללת על מצבן הבריאותי מאשר לפציעותיהם של הבנים.
באירוע סומו אחר שנערך בשבוע שעבר נכנסו מספר נשים לאזור הטבעת כדי לבצע החייאה בגבר שהתמוטט באמצע נאום שנשא, אך הן נתבקשו לצאת מהטבעת באמצעות רמקולים שהיו במקום. הסיפור הגיע לכותרות ברחבי העולם, עד שיו"ר איגוד הסומו התנצל על ההתנהלות וכינה את התגובות שנשמעו "בלתי הולמות".