צפון קוריאה חזרה לרטוריקה המאיימת ושמה על השולחן מחדש את העימות הגרעיני לפני ביטול הפגישה בין טראמפ לקים, אך כעת היא חוזרת למסרים פייסניים: פיונגיאנג התייחסה הלילה (שישי) לראשונה לביטול הפסגה ההיסטורית בין שני הנשיאים ואמרה כי היא מוכנה להמשיך בשיחות עם ארה"ב על מנת לקיים את הפגישה. סגן שר החוץ הצפון קוריאני, קים קיי גוואן, אמר כי מדינתו מוכנה לפתור את המחלוקות עם ארצות הברית "בכל זמן ובכל דרך".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"הערכנו מאוד את מאמציו של נשיא ארה"ב, דונלד טראפ, מאמצים שלא עשה כמותם אף נשיא לפניו, ליצור פגישה היסטורית בין מנהיגי שתי המדינות", אמר סגן השר בהצהרה שפורסמה בסוכנות הידיעות המקומית.
קים קיי גוואן הדגיש כי הביטול של טראמפ אינו עולה בקנה אחד עם "התקוות ברחבי העולם", והוסיף כי "אנו חוזרים ואומרים לארה"ב שאנו נכונים לפתור את הבעיות. מנהיג המדינה קים ג'ונג און עשה גם הוא את מירב המאמצים".
אמש הודיע נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ במכתב רשמי כי הפסגה המתוכננת עם מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג-און בסינגפור תבוטל והשניים לא ייפגשו על רקע "ההצהרות התוקפניות האחרונות" מצד פיונגיאנג. טראמפ הוסיף במכתבו: "מדובר בהזדמנות שפוספסה, רגע עצוב של ההיסטוריה".
הבית הלבן פרסם מכתב המכוון לשליט צפון קוריאה בו הודיעו באופן רשמי כי "לא ראוי" שבזמן הקרוב הצדדים ייפגשו. טראמפ התייחס להתבטאויות "הזועמות והתוקפניות" של קים ג'ונג-און על יכולותיה הגרעיניות של קוריאה הצפונית ורשם: "היכולות הגרעיניות של ארצות הברית רחבות ועוצמתיות יותר". עם זאת, טראמפ השאיר פתח לחרטה מצד קוריאה הצפונית: "מוזמן לכתוב או להתקשר במידה ותשנה את דעתך, אני מצפה לפגוש אותך בעתיד".
הנשיא האמריקני הביע צער על ביטול הפסגה ההיסטורית והגדיר זאת כהזדמנות שפוספסה: "מדובר ברגע עצוב בהיסטוריה העולמית". בבית הלבן הבהירו כי נתיבי התקשורת והשיח בין ארצות הברית וצפון קוריאה עדיין פתוחים, אך על צפון קוריאה "קודם כל לשנות את הרטוריקה בה היא משתמשת". בבית הלבן הוסיפו: "עדיין קיימת תקווה להשגת שלום עם פיונגיאנג".
כשעה לפני שהודיע טראמפ על ביטול הפסגה הרסה צפון קוריאה את אתר הגרעין שלה כפי שהבטיחה. רשת סקיי ניוז הבריטית דיווחה כי 20 העיתונאים שהוזמנו לחזות באירוע נשלחו לנסיעה של 12 שעות ברכבת עם חלונות מוגפים. לאחר מכן נסעו שעה נוספת ברכב, ואז ביצעו הליכה לפני שהגיעו לאתר - שנמצא באזורים ההרריים של פונג'יי-רי, בצפון המדינה המסוגרת. "צפינו בפיצוץ ממרחק של 500 מטרים. הייתה ספירה לאחור ואז הרגשנו פיצוץ גדול. חול ואבק הגיעו לכל מקום באזור", סיפר אחד העיתונאים שהוזמנו לאירוע. "דלתות הכניסה למנהרות היו מלאות בחוטים וחומרי נפץ. שתי מנהרות נוספות התפוצצו לאחר הפיצוץ הראשון".