ברברה בוש, רעיית הנשיא לשעבר ג'ורג' ה. וו. בוש ואמו של הנשיא ג'ורג' וו. בוש, הלכה הלילה (רביעי) לעולמה בגיל 92. ברברה בוש היא האישה השנייה בתולדות ארצות הברית ששימשה גם כ"אישה הראשונה" וגם כאמו של הנשיא: במהלך כהונתה כאשת הנשיא פעלה רבות לשיפור החינוך והקריאה בארה"ב.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
ברברה בוש נולדה בשם ברברה פירס ב-8 ביוני 1925 בניו יורק. סבה היה שופט ואביה היה קרוב משפחה רחוק של הנשיא ה-14 פרנקלין פירס. גם אמה פולין עסקה בפעילות ציבורית ועמדה בראש ארגונים חברתיים. ב-1941, כשהייתה בת 16 בלבד ולמדה בפנימייה, הכירה את ג'ורג' הרברט ווקר בוש – מי שהפך לימים לנשיא ה-41. בוש היה אז בעצמו בן 17 בלבד: השניים הכירו במהלך ריקוד ושמרו על קשר גם כאשר ג'ורג' שירת בצבא וכמעט נהרג במלחמת העולם השנייה. הם נישאו לבסוף בינואר 1945 ועברו להתגורר בקונטיקט.
בנם הראשון ונשיא ארה"ב לעתיד, ג'ורג' ווקר בוש הבן, נולד ב-1946 – בזמן שאביו למד בייל. ב-1949 נהרגה אמה של ברברה בתאונת דרכים קטלנית: ברברה, שהייתה אז בהריון שני, התבקשה לא לטוס להלווייה. בסוף אותה שנה נולדה בתם פאולין רובינסון בוש, שזכתה לכינוי "רובין" ומתה בגיל 4 מלוקמיה. ברברה התקשתה להתמודד עם רצף הטרגדיות וסיפרה כי שערה הפך כמעט בן לילה ללבן כתוצאה מהצער הרב שחוותה. בני הזוג בוש הביאו לעולם ארבעה ילדים נוספים במהלך שנות ה-50: ג'ון אליס ("ג'ב"), ניל, מרווין ודורות'י. בשנים אלו הקדישה ברברה את רוב זמנה לגידול הילדים, לצד התנדבות בארגון ימק"א: בני הזוג עברו לטקסס, שם נכנס ג'ורג' לעסקי הנפט.
עם כניסתו של ג'ורג' בוש לפוליטיקה – היבחרות לקונגרס, מינוי לשגריר ארה"ב באו"ם, שליחות דיפלומטית בסין וחזרה לארה"ב על מנת לעמוד בראש ה-CIA - החלה ברברה בוש להיות מעורבת יותר בעשייתו הדיפלומטית של בעלה. היא אירחה בכירים רבים מרחבי העולם וזכתה לשבחים על מיומנותיה החברתיות. במהלך כהונתו של בוש כראש ה-CIA, כאשר ילדיהם של בני הזוג גדלו ונשלחו ללמוד במסגרות אחרות, שקעה ברברה בוש בדיכאון – עליו שמרה בסוד. לימים אמרה כי תקופה זו עודדה בה הבנה גדולה יותר לנושא בריאות הנפש.
ב-1979 החליט בוש האב להתמודד לנשיאות וברברה עמדה לצידו, אך לבסוף רייגן זכה במועמדות – ובחר בבוש לסגנו. בעקבות ניצחונם של השניים בבחירות החלה ברברה בוש לפעול לקידום הקריאה, גם בשל גילוי הדיסלקציה אצל בנה ניל – ובמקביל אירחה ראשי מדינות רבים ויצרה עמם קשרים ארוכי טווח, לצד טיסות ליעדים רבים מרחבי העולם. עם תום כהונת רייגן התמודד בוש על הנשיאות וזכה בתום קמפיין צמוד: רעייתו ברברה הפכה לאישה הראשונה ונודעה בתחילה דווקא בזכות צניעותה יחסית לקודמתה ננסי רייגן. בין השאר דווח אז בארה"ב כי רכשה נעליים לנשף ההשבעה ב-29 דולרים בלבד.
ברברה בוש הבהירה כי לא תתערב במדיניות בעלה: "אני לא משתעשעת במשרד שלו והוא לא משתובב בבית שאני מנהלת". למרות שהחלה לסבול מבעיות בריאות, היא הקימה את "קרן ברברה בוש לאוריינות במשפחה" וקידמה יוזמות חינוכיות רבות. עם הפסדו של בעלה לביל קלינטון, ברברה בוש שבה עם משפחתה לטקסס – והמשיכה בפעילותה הציבורית לקידום יכולות הקריאה והחינוך.
היא תמכה גם בבניה ג'ורג' וו. בוש וג'ב בוש עם כניסתם לחיים הפוליטיים: ב-2000 נבחר ג'ורג' בוש הבן לנשיא ה-43, בזמן שאחיו כיהן כמושל פלורידה. גם לאחר תום כהונת בנה היא המשיכה להיות מעורבת במפלגה הרפובליקנית, תמכה במועמדותו של מיט רומני ב-2012 וסירבה להתייצב לצד דונלד טראמפ ב-2016. בינואר 2017 היא אושפזה בבית החולים לצד בעלה לאחר שסבלה מתשישות.