אם אין בירה: חברת "בוקר" הבריטית אישרה אתמול (רביעי) כי החלה להגביל את כמות הבירה אותה היא מספקת לברים ומכולות איתן היא עובדת. הסיבה להקצבה היא מחסור בפחמן דו חמצני באירופה בכלל ובממלכה המאוחדת במיוחד. "זה נושא שישפיע על כל שרשרת האספקה של בריטניה", נמסר ממנהל המזון והשתייה של המדינה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הגבלת כמות הבירה הינה התוצאה הכי דרמטית עד היום של המחסור שמאיים גם על ייצור מזון ברחבי אירופה. חוסר בפחמן דו חמצני לא משפיע רק על ייצור בירה: החומר משמש גם בייצור שתייה קלה מוגזת, ייצור בשר, ואריזת מזון, קירורו ואחסנתו.
הסיבה למחסור בפחמן הדו חמצני מגיעה דווקא מתעשיית הדשן. המוצר שנותן למשקאות את אפקט התסיסה שלהם הוא מוצר לוואי של אמוניה המופקת לשימוש בדשן. מספר מפעלי אמוניה גדולים באירופה נסגרו לצורך תחזוקה, דבר שהוביל למחסור במוצר. הבעיה חמורה במיוחד בבריטניה, בה רק מפעל אמוניה אחד פועל כרגיל. קבוצות בתעשיית האוכל והשתייה מצפות שהמחסור יימשך מספר שבועות נוספים לפחות.