לאחר דיונים קדחתניים, מנהיגי האיחוד האירופי הודיעו אתמול (שישי) שהגיעו להסכמה בנוגע לאופן הטיפול במהגרים שמגיעים לשטח היבשת מרחבי העולם. קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל טענה היום (שבת9 כי 14 חתמו על הסכמתן לקלוט פליטים ומהגרים, ובהן הונגריה, אך בבודפשט הכחישו את הטענה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
זולטן קובאץ' דובר ממשלת הונגריה אמר כי ארצו "לא נכנסה לשום הסכם על יישוב מחדש של מבקשי מקלט". הדובר הוסיף: "לא הושגה שום הסכמה בנושא". קודם לכן הבהיר הדובר: "בלתי אפשרי שמהגר ייכמס להונגריה מבלי לעבור במדינה נוספת באיחוד האירופי. ב-2015 גרמניה ניסתה להפוך אותנו למדינת הכניסה הראשונה לאיחוד האירופה, אבל כבר אז דחינו את המהלך הזה".
הכינוס הדרמטי הגיע בעקבות דרישת איטליה לסיוע בטיפול בסוגיה: הצדדים הסכימו על הקמת מתקני שהייה שימנעו מהמהגרים לנוע בחופשיות בין מדינות האיחוד האירופי, עד להסדרת מעמדם. מנהיגי המדינות הסכימו גם על הגברת הפיקוח והידוק הגבולות, תוך הגדלת התקצוב לטורקיה, מרוקו ומדינות צפון אפריקה במטרה למנוע את גלי ההגירה לאירופה.
נשיא צרפת הגדיר את ההסכמות כ"חדשות טובות", קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל הביע סיפוק מתוצאות הוועידה, אך ציין את המחלוקות העמוקות שקיימות בין מדינות האיחוד בנושא ההגירה. "יש לנו עדיין הרבה מה לעשות כדי לגשר על הבדלי התפיסות שלנו", אמרה.
לפני כינוס המנהיגים, קנצלרית גרמניה מרקל הזהירה כי הפגישה הצפויה הינה קריטית להמשך שיתוף הפעולה באיחוד האירופי. "עתיד האיחוד האירופי עומד על הפרק", אמרה לפני הוועידה.