בשולי הניצחון הדחוק אמש (רביעי) של נבחרת ספרד על אירן במונדיאל נרשמה היסטוריה: לראשונה מאז שנת 1980, אוהדות של נבחרת אירן הורשו להיכנס לאצטדיון אזדי בטהרן בו הוקרן המשחק, ובכך נשות אירניות הורשו להיכנס לאצטדיון כדורגל, לראשונה מאז מאז המהפכה האסלאמית ב-1979 ועליית משטר האייתוללות.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
כבר 38 שנים שנשים אירניות מודרות ממשחקי הכדורגל ושאר ענפי הספורט בטענה של הגנה עליהן מפני מהמילים הגסות והקללות שאוהדים משמיעים במגרשים. הפעם לקראת המשחק שנערך במסגרת גביע העולם, אוהדות אירניות הורשו להיכנס למגרש "אזדי" בטהרן, שם צפו יחד, לצד גברים, במשחק שהוקרן על מסך ענק.
"זה היה פנטסטי, מעולם לא חוויתי כזה דבר", סיפרה אחת האוהדות הנרגשות שהגיעו לתמוך בקבוצה הלאומית. "זו הפעם הראשונה שאני באצטדיון ואני לא יכולה להשוות את זה לשום דבר אחר".
ייתכן שהאישור ההיסטורי שנתנו משמרות המהפכה ניתן על רקע המחאה שיזמה אישה אירנית במשחקה הקודם של נבחרת אירן במונדיאל נגד מרוקו. במהלך המשחק הניפה האוהדת שלט מחאה שעליו נכתב: "תמכו בזכות של נשות אירן להיכנס לאצטדיונים". ערב המשחק, אותה אוהדת פתחה עצומה אינטרנטית בניסיון להשפיע על פיפ"א שילחצו על טהרן להתיר כניסת נשים לאצטדיון.
באפריל האחרון נרשמה מחאה נשית נוספת, יצירתית - ואמיצה - מצד כמה אזרחיות של הרפובליקה האסלאמית: חרף ההגבלות ואיומי הענישה, בהם גם של מאסר, הן חבשו פאות נוכריות וציירו על זקנים על פניהן ונכנסו לאצטדיון אזדי בטהרן הבירה, זה שבו הוקרן אמש המשחק.