נשיא ארה"ב ממשיך להצדיק את הפרישה מהסכם הגרעין: דונלד טראמפ צייץ הערב (ראשון), כתזכורת לעוקביו, מסרים שלדבריו מוכחים את צדקת דרכו מול טהרן. "תזכרו כמה רע הם התנהגו תחת ההסכם", כתב בחשבון הטוויטר שלו.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"הם ניסו להשתלט על המזרח התיכון בכל אמצעי אפשרי", הוסיף. "עכשיו, זה לא יקרה יותר!". מנגד, אירן הציבה היום אולטימטום למדינות אירופה - 60 יום בהן נדרשות החברות האירופאיות להסכם לספק ערבויות שהאינטרסים של טהרן לא יפגעו עקב הפרישה האמריקנית מהסכם הגרעין. אם לא יוצגו ערבויות, האירנים ישקלו מחדש את הישארותם בהסכם.
ראשת ממשלת בריטניה תרזה מיי הביעה היום בשיחת טלפון עם נשיא אירן את מחויבות מדינות אירופה להסכם. ביום שלישי יוועדו בבריסל שרי החוץ של צרפת, בריטניה, וגרמניה עם שר החוץ האירני זריף, שהחל היום בדיונים עם נציגי חמש המדינות שנותרו בהסכם. בתוך כך גרמניה הודיעה כי תמקד את מאמציה בניסיון לשכנע את ממשל טראמפ לחזור בו מהחלטתו.
נשיא אירן, חסן רוחאני, אמר הבוקר שטהרן תישאר מחויבת להסכם הגרעין אם האינטרסים שלה ישארו מוגנים. הנשיא התייחס לפרישתה של ארה"ב מההסכם ואמר כי מדובר בהפרה של ערכים. רוחאני אמר את הדברים במהלך פגישה בינו לבין נשיא סרי לנקה, מאיטריפלה סיריסנה. לדבריו, פרישתה של ארה"ב מהסכם הגרעין בין אירן למעצמות מהווה הפרה של ערכים, של הדרך הנכונה לפעול בשדה הפוליטי והדיפלומטי ועומדת נגד תקנות בינלאומיות. עוד הוסיף המנהיג האירני כי: "אם חמש המדינות שנותרו בהסכם ייכבדו אותו, נעמוד בו למרות רצונה של ארה"ב".
בחודש שעבר נשמע הנשיא אחרת, בטרם הודיע טראמפ על פרישת ארצו מהסכם הגרעין, איים רוחאני שהאמריקנים יתמודדו עם "חרטה היסטורית" אם יפרשו מההסכם. רוחאני הכין את הקרקע לתגובה אלימה יותר מזו שהתרחשה בפועל ואמר:" יש לנו כבר תכניות מוכנות להגיב ולהתעמת עם כל החלטה של טראמפ לגבי הסכם הגרעין".
למרות זאת, שינה רוחאני את הטון בהמשך: "אנחנו רוצים שההסכם יישמר ויובטח על ידי הלא-אמריקנים, ואז פרישה של ארה"ב תהיה בסדר", אמר. "אנחנו ניפטר מהגורם הזדוני שתמיד גורם לצרות - ואם מה שאנחנו רוצים לא יתממש, יש לנו נתיב משפטי ותוכניות משלנו".