ג'ארד ראמוס בן ה-38 ממדינת מרילנד הוא החשוד שביצע את מתקפת הירי בחדר החדשות של עיתון ה"קפיטל גאזט" בארצות הברית, כך דיווחו הלילה (שישי) גורמים במערכת אכיפת החוק האמריקנית לכלי תקשורת במדינה. בירי נהרגו 5 בני אדם ושניים נוספים נפצעו. "מדובר בירי מכוון שמטרתו לפגוע בכמה שיותר אנשים", נמסר. לפי הדיווח, ראמוס היה בסכסוך עם מערכת העיתון בעקבות כתבה שפורסמה עליו. הוא אף הגיש תביעה לבית המשפט נגד העיתון - והפסיד.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לאחר תפיסתו בזירת הירי, ראמוס נלקח למעצר וסירב לשתף פעולה עם רשויות אכיפת החוק במרילנד. הוא לא נשא עליו תעודה מזהה, ולפי גורמים במשטרה אף פגע בקצוות אצבעותיו כדי למנוע את זיהויו באמצעות טביעות אצבעות.
מחקירה ראשונית של נסיבות המקרה עולה כי חשבון טוויטר הנושא את תמונתו של ראמוס נמצא מלא בציוצים נגד עיתון ה"קפיטל גאזט" - בעיקר האשמות הקשורות לסכסוך המשפטי ארוך השנים בין הצדדים. לפי דיווחים, ראמוס הורשע בהטרדה בשנת 2015 ובעיתון דיווחו על המקרה.
לפי כלי תקשורת בארצות הברית, ביולי 2012 הגיש היורה תביעה כנגד מערכת העיתון "קפיטל גאזט" בגין השמצה. שופט בית המשפט דחה את העתירה, בטענה כי "אין כל בסיס או ראיה שפרסום נגד ראמוס אין נכון".
ארה"ב: 5 נהרגו ושניים נפצעו מירי במערכת עיתון
לפחות חמישה בני אדם נהרגו ולפחות 3 נפצעו אמש (חמישי) מירי שבוצע בתוך מערכת עיתון בעיר אנאפוליס שבמדינת מרילנד. חשוד נעצר, ככל הנראה הונע מיצר נקמה, שהוביל אותו לבצע את אחת המתקפות הקשות ביותר כנגד עיתונאים בארה"ב מזה כמה עשורים. נשיא ארה"ב: "תודרכתי על התקרית, מחשבותיי ותפילותיי נשואות לקורבנות ובני משפחותיהם".
אירוע הירי התרחש בבניין מערכת העיתון "קפיטל גזט" שנמצאת במחוז אן ארונדל במדינה, החשוד נכנס לחדר החדשות והחל לירות לכל עבר. העיתון הקטן נמצא כיום בבעלות ה"בולטימור סאן", קיים כ-150 שנה ולא מזוהה פוליטית. כוחות הביטחון הוזעקו בכוחות גדולים לבניין והגיעו לזירה תוך 60 שניות. תחילה קראו לעובדי המערכת לעזוב את המבנה עם ידיים על הראש ולאחר מכן נכנסו אליו ופתחו במצוד אחר היורה שלבסוף נמצא מסתתר תחת לאחד השולחנות. במסגרת הסריקות אותר בזירה גם מטען חבלה.
חמשת ההרוגים הם: רוב הייאסן, ג'ראלד פישמן, ונדי וינטרס, רבקה סמית' וג'ון מקנמרה. ווינטר הייתה עורכת הפרסומים המיוחדים, מקנמרה היה כתב, פישמן היה עורך, סמית' היתה עוזרת במכירות והייאסן היה עוזר עורך וכותב טורים.
גורם רשמי במערכת אכיפת החוק במרילנד דיווח כי החשוד בירי במערכת העיתון "השחית את אצבעותיו" במה שנראה כניסיון למנוע את זיהויו. אך הוא זוהה בכל זאת כג'רוד ראמוס, בן 39, כך על פי 3 בכירים במערכת אכיפת החוק. על פי רשת NBC לחשוד היסטוריה עם העיתון, מאחר והגיש נגדו תביעה ב-2012 על השמצה, אך הטענה נדחתה על ידי השופט.
ראמוס תבע את העיתון לאחר פרסום כתבה בה דווח כי הוא הודה בביצוע הטרדה פלילית. הוא טען להשמצה ואילו השופט דחה את טענותיו מאחר והכתבה התבססה על פרסומים רשמיים, השופט הגדיל וציין בהחלטתו כי לו שכר ראמוס עורך דין שייצג אותו, זה ודאי היה מיעץ לו לא להגיש את התביעה.
העובדים צייצו מתחת לשולחנות - בשעת הירי
פיל דיוויס, עיתונאי שעובד במערכת, צייץ בטוויטר תוך כדי האירוע: "יורה יחיד ירה מספר יריות במשרד שלי, חלק (מהעובדים) מתו". לאחר מכן תיאר בציוץ אחר כי "היורה ירה דרך דלת זכוכית לתוך המשרד לעבר העובדים. אני לא יכול לומר הרבה ולא רוצה להכריז על הרוגים, אבל זה נראה רע". בציוץ נוסף אמר: "אין משהו מחריד יותר מלשמוע אנשים שנורים לידך בזמן שאתה מתחת לשולחן ושומע טעינה של נשק".
מושל מרילנד, לארי לוגאן, כתב זמן קצר לאחר הירי כי הוא "הרוס לגמרי לאור הטרגדיה באנאפוליס". נשיא ארה"ב מסר: "תודרכתי על התקרית, מחשבותיי ותפילותיי נשואות לקורבנות ובני משפחותיהם".
עיתונאים רבים שיתפו ברשתות החברתיות סיפורים אודות המערכת החדשותית הקטנה שהפכה לזירת דמים. "עבדתי ב'קפיטל גאזט' במשך 5 שנים", כתבה ארין קוקס, "זו משפחה קטנה ומהודקת, עם אנשים חדי מחשבה וכותבים מצוינים, המסורים לעיתונות המקומית". "הקפיטל גאזט הוא הסיבה שבגללה אני עיתונאית היום", כתבה מרדית' ניומן, "תתפללו עבור החברים והקולגות שלי ואחר כך תלכו ליקיריכם ותאמרו להם עד כמה אתם אוהבים אותם".
ג'נה ג'והנסון, כתבת ה"וושינגטון פוסט", כתבה: "בשנים בהן סיקרתי את החדשות והפוליטיקה של מרילנד, עבדתי לא פעם עם ה'קפיטל גאזט'. מדובר בחדר חדשות מיוחד שתמיד הפיק סיקור מצוין עם צוות מצומצם. אני הרוסה מהחדשות ושבורת לב".