נשיא צרפת עמנואל מקרון אמר הערב (ראשון) כי שכנע את הנשיא טראמפ להשאיר את הצבא האמריקני בסוריה: "לפני עשר שנים הנשיא טראמפ אמר 'ארצות הברית צריכה לסגת מסוריה'. אנחנו שכנענו אותו להישאר במידת הצורך". בוושינגון מיהרו להגיב: "המשימה לא השתנתה".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
עוד אמר מקרון כי המתקפה, במסגרתה שוגרו 105 טילי שיוט לעבר אתרי מחקר ופיתוח נשק כימי, לא בוצעה לפי התכנית המקורית של הבית הלבן ועקץ את טראמפ והתנהלותו. לדבריו, "שכנענו אותו גם שעלינו להגביל את המתקפה לאתרי נשק כימי, אחרי שהדברים קצת יצאו משליטה ברקע הציוצים".
הנשיא הצרפתי הגן על המתקפה המשותפת של ארצו עם ארצות הברית ובריטניה ואמר כי היא הייתה מוצדקת וחוקית, אך גם ביקש לשלוח מסר פייסני יחסית למוסקבה: פני המערב אינם למלחמה. מוקדם יותר אישר מקרון שייצא לביקור מדיני מתוכנן בסנט פטרבורג בחודש הבא.
לאחר התבטאותו של מקרון, מהבית הלבן נמסר כי הנשיא האמריקני דונלד טראמפ עדיין רוצה שהכוחות האמריקנים ישובו מסוריה "מהר ככל האפשר", תוך שהם מדגישים כי: "המשימה לא שונתה". "הנשיא היה מאוד ברור בכוונותיו להשיב את החיילים לארה"ב בהקדם האפשרי. אנחנו נחושים לכתוש את דאע"ש וליצור מציאות בה הם לא יוכלו לחזור. בנוסף, אנו מצפים מבנות בריתנו לקחת אחריות גדולה יותר, הן מבחינה צבאית והן מבחינה כלכלית, להבטחת הביטחון באזור", אמרה דוברת הבית הלבן.
שגרירת ארצות הברית באו"ם ניקי היילי אישרה מוקדם יותר היום כי חיילים אמריקנים המוצבים בסוריה יישארו בה "עד שהמטרות יושגו". בריאיון לרשת פוקס ניוז ציינה היילי את שלוש המטרות האמריקניות: לוודא שלא יהיה שימוש נוסף בנשק כימי בסוריה, להביס את ארגון הטרור דאע"ש ולהשקיף על הפעילות של אירן באזור.
חיזבאללה: מגנים את המתקפה שנועדה לשרת את ישראל
שעה קלה לפני הריאיון של היילי, הבהיר סגן שר החוץ הרוסי כי ארצו תעשה את "כל המאמצים האפשריים" כדי לשפר את היחסים עם המערב ולדבריו גם עכשיו "ערוצי התקשורת של מוסקבה עם וושינגטון פתוחים".
עם זאת, המסרים לא מצליחים לעשות רושם על ממשל טראמפ: מחר ארצות הברית תכריז על שורה של סנקציות חדשות שישפיעו על חברות רוסיות העוסקות בציוד שקשור לייצור נשק כימי. היילי הודיעה כי הסנקציות יוטלו בתגובה לתמיכת רוסיה באסד.
היום נשיא רוסיה ולדימיר פוטין שוחח בטלפון עם המנהיג האירני העליון אייתוללה חמינאי והשניים סיכמו כי מתקפה נוספת של המערב תוביל ל"כאוס" במערכת הבינלאומית ותקשה עוד יותר על השגת הפתרון הפוליטי בסוריה. גם מזכ"ל החיזבאללה חסן נסראללה גינה את המתקפה ואמר כי היא נכשלה בניסיון להרתיע את הלוחמים הסורים, בשבירת המוטיבציה שלהם ובשירות האינטרסים הישראלים באזור.