גופים שונים במספר מדינות באירופה, בהן אוקראינה, רוסיה ודנמרק, דיווחו היום (שלישי) כי נפגעו על ידי האקרים שפרצו למערכות שלהם. באוקראינה אף דיווחה הממשלה כי מחשביה נפלו קורבן למתקפת סייבר "ענקית וחסרת תקדים", וכך גם מספר בנקים ונמל התעופה המרכזי בבירה קייב. בנמל התעופה בקייב עדכנו כי בשל המתקפה, ייתכנו שיבושים בלוח הטיסות.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הבנק המרכזי באוקראינה אישר כי "וירוס לא ידוע" עומד מאחורי המתקפה, אך לא פירט מי הם הבנקים שנפגעו. "כתוצאה ממתקפות הסייבר האלו, מספר בנקים חווים קשיים תפעוליים", נמסר. "הבנק המרכזי משוכנע כי אבטחת הסייבר של הבנקים האלו עובדת כראוי ותנטרל את האיומים בהקדם". כמו כן נפגעו חברת הדואר של המדינה וחברת הטלפונים הגדולה באוקראינה.
במקביל הודיעה אחת מחברות הנפט הגדולות ביותר ברוסיה על פריצת ענק לשרתיה. "פריצה עוצמתית בוצעה נגד שרתינו", נכתב בחשבון הטוויטר של החברה, שמנהלת בימים אלו קרב משפטי מול ממשלת רוסיה. החברה הבהירה כי למרות הפריצה, תפוקותיה לא נפגעו.
גם בבריטניה קיים חשש לפגיעה, כשאחת מחברות הפרסום הגדולות בעולם, WPP, הודיעה כי נפלה קורבן למתקפת האקרים. בחברה לא מסרו אילו שירותים נפגעו, אך אתר החברה נפל. בדנמרק, דיווחה אחת מחברות הספנות הגדולות במדינה כי נפילת שרתיה נגרמה כתוצאה ממתקפת סייבר. "אנו יכולים לאשר שהנפילה נגרמה כתוצאה ממתקפה", מסר דובר החברה. גם בנורבגיה נפגעה חברה בינלאומית, אך בממשל לא מסרו את שם החברה.
סוכנות מודיעין של ממשלת שוויץ עדכנה כי ככל הנראה מדובר בתוכנת הכופר "פטיה", הנועלת את מחשבי המשתמש ודורשת תשלום במטבע וירטואלי, שכבר תקפה בעבר ארגונים בעולם. "ישנן ראיות לכך שנעשה שוב שימוש בפטיה, עובדה שתסביר את פגיעות השרתים", הסבירו בארגון.