בחירות בצל טרור: הקלפיות בבריטניה נפתחו הבוקר (חמישי) בשעה 9:00 (שעון ישראל), ו-45 מיליון אזרחים בעלי זכות הצבעה בוחרים בין המועמדים לראשות הממשלה: מנהיגת המפלגה השמרנית וראשת הממשלה המכהנת תרזה מיי, או מנהיג מפלגת הלייבור ג'רמי קורבין.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
במטרה למנוע מתקפת טרור נוספת בממלכה דווקא ביום הבחירות, הוצבו אלפי שוטרים וחיילים ברחובות על מנת לתגבר את הביטחון. בריטניה חוותה שלוש מתקפות טרור בחודשים האחרונים, האחרונה שבהם - פיגוע דריסה ודקירה משולב בגשר לונדון, שגבה את חייהם של שמונה בני אדם - רק בתחילת השבוע הנוכחי, ארבעה ימים בלבד לפני הבחירות.
כשראשת הממשלה המכהנת מיי הכריזה על בחירות בזק היא הייתה בטוחה בניצחונה בשל הסקרים המחמיאים שחזו לה יתרון של לא פחות מ-20%-30%. אולם חרף העובד כי בזמן ההודעה, לפני שבעה שבועות, מיי הייתה הימור הבטוח, כעת אף אחד בממלכה לא מוכן להמר מי יהיה המועמד שינצח היום: מסקר האחרון של מכון YouGov שהתפרסם אמש עולה כי המפלגה השמרנית זוכה ל-42% מקולות ואילו מפלגת הלייבור זוכה ל-35% - פער של 7% בלבד.
קמפיין הבחירות של שני המועמדים עסק תחילה בעיקר בנושאים חברתיים וכלכליים, אבל שבועיים לפני הבחירות אירעו שני פיגועי טרור קטלניים בבריטניה: זה במנצ'סטר, בסיום הופעתה של הזמרת אריאנה גראנדה, בו נרצחו 22 בני אדם; וזה בלונדון, בו נרצחו שמונה. שני הפיגועים הקטלניים כפו על המועמדים לעסוק במדיניות של טיפול בטרור והתמודדות עם מחבלים פוטנציאליים שנמצאים בממלכה לאחר שחזרו מלחימה בשורות דאע"ש במזרח התיכון.
מצד אחד ניצבת מיי, שהייתה במשך שש שנים השרה לביטחון פנים תחת קמרון וחתמה על קיצוצים במשטרה; מנגד ניצב קורבין, מועמד השמאל שנתפס כחלש מול הטרור, ואפילו ככזה המגלה סימפתיה לחלק מארגוני הטרור ומעדיף לא להתעסק בנושא. אבל למרות המראות המזעזעים ותחושת הביטחון שנפגעה, הפיגועים כמעט שלא באים לידי ביטוי. גם בגלל שהעם הבריטי הספיק להכיר כבר את הטרור, אבל בעיקר כי שני המועמדים לא הצליחו לנכס לעצמם את הנושא.