סיום פסגת ה-G7 היום (שבת) באיטליה חשף שורה של מחלוקות בין מנהיגי המדינות המתועשות. אחד הנושאים המרכזיים שעליהם לא הצליחו להגיע להסכמה היה בנושא שינויי האקלים, כש-6 מהם אישרו את מחויבותם להסכם פריז ואילו נשיא ארה"ב דונלד טראמפ סירב ואמר כי יחליט בשבוע הבא.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
עבור טראמפ, שבעבר התייחס בביטול לנושא ההתחממות הגלובלית ואיים למשוך את מחויבותה של ארה"ב להסכם פריז, הייתה זו הפעם הראשונה בה השתתף בפסגה בה לוקחים חלק גם מנהיגי בריטניה, קנדה, צרפת, גרמניה, איטליה ויפן.
הסכם האקלים הבינלאומי שנחתם בפריז ב-2015 קבע כי המדינות החתומות יפעלו להגבלת ההתחממות הגלובלית ולהפחתת פליטת גזי החממה. בציוץ בטוויטר לאחר סיום הפסגה ולמרות הלחצים שהפעילו מנהיגי שש המדינות הנוספות, כתב נשיא ארה"ב: "אקבל את החלטתי הסופית לגבי הסכם פריז בשבוע הבא".
"כל הדיון על האקלים היה קשה מאוד, אם לא לומר מאוד מאכזב", אמרה קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל. "אין אינדיקציות שארה"ב תמשיך לתמוך בהסכם פריז".
עם זאת, הייתה אנחת רווחה בקרב השותפות כשטראמפ הסכים לנוסח של ההצהרה המסכמת של הוועידה בו נקבע כי יש להילחם בהתחממות הגלובלית. "בסוף הצלחנו לשכנע אותם לכלול את המלחמה בהתחממות הגלובלית בהצהרה הסופית, אז זה צעד קדימה", אמר דיפלומט אירופאי.
מעבר לסוגיית האקלים, כללה הודעת הסיכום של הפסגה גם איום בהטלת סנקציות נוספות על רוסיה בעקבות סיפוח חצי האי קרים. דיפלומטים שונים אמרו כי בנושאים אחרים כמו סוריה וצפון קוריאה הייתה הסכמה רחבה בין מנהיגי שבע המדינות.