כשברקע החרפת המהלומות המילוליות בין וושינגטון לפיוניאנג והתגברות המתיחות בין המדינות, קרא היום (שלישי) נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לסין להתערב ולהפעיל לחץ על צפון קוריאה. "צפון קוריאה מחפשת צרות", צייץ הנשיא בטוויטר. "אם סין תחליט לעזור, זה יהיה מצוין. אך אם לא, נפתור את הבעיה בלעדיהם".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
הנשיא האמריקני הבהיר כי עדכן את נשיא סין שי ג'ינפינג כי בייג'ין תזכה לתנאים טובים יותר בהסכם הסחר שצפוי להיחתם עם וושינגטון, בתנאי שזו תסייע לארה"ב בפתרון הסכסוך עם צפון קוריאה. "הסברתי לנשיא סין כי הסכם הסחר עם ארה"ב יהיה הרבה יותר טוב עבורם אם הם יפתרו את הבעיה הצפון קוריאנית".
הדברים מגיעים על רקע המתיחות בין ארה"ב לצפון קוריאה שהחריפה לאחרונה. מוקדם יותר היום תקף המשטר של קים ג'ונג און בחריפות את שליחתה של נושאת מטוסים לאזור קוריאה, זאת בעקבות ניסויי הטילים והמשגרים שערכה קוריאה הצפונית לאחרונה. בפיונגיאנג פירשו את הצעד האמריקני כאקט תוקפני והגיבו בהצהרות לוחמניות: "נגיב לכל צעד תוקפני ופזיז מצד ארה"ב ונותן מענה לכל שיטת פעולה אמריקנית", נמסר בהודעה מטעם המשטר הרודני לרשת CNN.
בהצהרה רשמית מטעם השלטון, שקים ג'ונג און עומד בראשו, קוריאה הצפונית מחתה על "המצב העגום הנוכחי" ואמרה כי הצעדים האמריקנים "מחייבים את יכולות ההגנה העצמית שלנו ומתקפת המנע, כשהכוח הגרעיני ניצב במרכז יכולות אלו". גורם במשרד החוץ הצפון קוריאני אף אמר: "אנו ערוכים להגיב לכל קרב או מצב מלחמה שארצות הברית תחפוץ בו".
עוד הדגישו במשטר הרודני כי קוריאה הצפונית "רואה בארצות הברית אחראית להשלכות הקטסטרופליות שעלולות לצוץ מההתנהגות האגרסיבית וחסרת הפרופורציה". קים ג'ונג און עצמו צפוי להשתתף היום באסיפת העם הגדולה, וייתכן כי הוא יתייחס למתיחות.
נושאת המטוסים האמריקנית שהועברה לאזור, ה-USS Carl Vinson, שוקלת 97 אלף טונות - והיא מלווה בשתי משמידות ובספינת מלחמה שנושאת טילים מונחים. על סיפון נושאת המטוסים נמצאים כ-5,000 מלחים ו-60 כלי טיס שונים.
בסוף השבוע דיווחה רשת NBC כי הנשיא האמריקני דונלד טראמפ שוקל מספר דרכי פעולה נגד התכנית הגרעינית של פיונגיאנג: לפי הדיווח, המועצה לביטחון לאומי הציגה לטראמפ מספר אפשרויות, ביניהן גם כאלה שעלולות להביא להסלמה ואף מלחמה. בין השאר הציעו היועצים לטראמפ להציב פצצות גרעיניות על אדמת קוריאה הדרומית השכנה, ואף חיסולו של הדיקטטור קים ג'ונג און - כך לפי בכירים בצבא ארה"ב ובמערכת הביטחון, אם כי בבית הלבן לא אישרו את הנטען בדיווח.