נתונים מדאיגים מובילים לחשש משנה חמה שלא הייתה כמוה מעולם: כדור הארץ מתחמם כמו תנור ובסוכנות החלל האמריקנית (נאס"א) טוענים כי בחודש אפריל האחרון נמדדו הטמפרטורות החמות מעולם - כלומר, מאז שהתחילו למדוד טמפרטורות באמצע המאה ה-19. נתוני השיא שנמדדו גם על פני האדמה וגם במי הים הובילו לגיבוש ההערכה כי 2016 "בדרך להיות השנה החמה בהיסטוריה" - כך מזהירים מומחי הסוכנות לקראת פסגת או"ם בנושא האקלים שנפתחת היום בבון שבגרמניה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי הנתונים שפורסמו היום (שני), חודש אפריל האחרון היה חם יותר ב-1.11 מעלות מהטמפרטורות שנמדדו בחודשים מקבילים בין השנים 1951 – 1980, השנים שעליהן נאס"א מתבססת בחקר ובקביעת מגמות על פני כדור הארץ. על פי הדיווח, אפריל הוא החודש השביעי ברציפות ששובר שיאי חום.
לדברי החוקרים, הנתונים מעידים על "מצב חירום אקלימי" איתם הקהילה הבינלאומית לא מצליחה להתמודד, למרות ההסכמים שנחתמו לאחרונה בפריז שנועדו לצמצם את פליטת גז החממה. במהלך הוועידה בפריז המומחים קבעו שאסור לתת לטמפרטורות לעלות מעבר ל-2 מעלות: במקרה כזה – התוצאות עבור החיים על פני כדור הארץ "יהיו קטסטרופליות".
כמו כן, המדענים מצביעים על כך שהשנה תופעת "אל ניניו" ('הילד הקטן') - שבה מי האוקיאנוס מתחממים עוד יותר - גורמת לתנאי מזג אוויר קיצוניים במיוחד. תנאים אלו כוללים יובש קיצוני שמוביל לשריפות ענק, סערות גשמים ושיטפונות באזורים אחרים.
מומחי מזג האוויר של רשת CNN אף טוענים שיש סיכוי שתופעת "אל ניניה" ('הילדה הקטנה', המצב ההפוך בו טמפרטורות הים יורדות מהממוצע) עשויה להקל במשהו על התנאים כי מי האוקיאנוס יתקררו מעט.
ג'ון סאטר מרשת CNN, שקרא את הדוח המלא של נאס"א על שינויי האקלים והשווה בינו לבין מחקרים אחרים, אמר כי "האנושות יכולה לצפות לשריפות קשות וגדולות עוד יותר וסופות ההוריקן יהיו חזקות עוד יותר". עוד הזהיר סאטר כי מיני בעלי חיים וצמחים נוספים יכחדו, הקטבים ימסו בקצב גבוה יותר וגם היבולים ייפגעו והגישה למי שתייה ברחבי העולם תוגבל.