לוקחים דוגמה מהבריטים: 45% מאזרחי שמונה מהמדינות הגדולות באירופה רוצים לקיים משאל עם על עתידם במסגרת האיחוד - כך על פי סקר בקרב 6,000 נשאלים מצרפת, גרמניה, בלגיה, הונגריה, איטליה, פולין, ספרד ושבדיה. אלא שלמרות הממצאים האלו, הסקר שבוצע עד ראשית החודש שעבר ופורסם היום (שני) בסוכנות הידיעות רויטרס, מבהיר שפרישה של אחת מהמדינות מהמסגרת היבשתית אינה תרחיש ריאלי כיום.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
מבין התומכים בעריכת משאל במדינתם, רק שליש בסך יצביעו בשלב זה בעד עזיבת האיחוד האירופי. בתוך כך, איטליה וצרפת - עם 48% ו-41% תמיכה בהתאמה - מובילות בקטגוריה הזו. "גם אם בריטניה תכריע בעד הישארות באיחוד, אין זה אומר שהדיון על עתידינו ביבשת הסתיים", הבהירו התומכים בקיום המשאל באיטליה. הכוח הפוליטי המוביל של המחנה הזה ברומא מיוצג במפלגת חמשת הכוכבים הימנית, השנייה בעוצמתה באיטליה. בצרפת, הימין הקיצוני הוא המחנה שתומך יותר מכולם במהלך כזה.
הרחק מאחורי שתי המדינות המובילות נמצאים 22% מהפולנים שמעוניינים במשאל עם ותומכים בפרישה מהאיחוד, וכך גם 26% מהספרדים. הממצאים ביתר המדינות - גרמניה, בלגיה, הונגריה ושבדיה - קרובים יותר לתוצאות הכלליות של המדגם. מתוך 6,000 הנשאלים, כמחצית מאמינים שבריטניה תכריע לבסוף בעד הישארות במסגרת היבשתית המאוחדת.
בינתיים בבריטניה: הרוב רוצה להישאר באיחוד
הוויכוח בממלכה שיובא להכרעה ב-23 ביוני הולך ומתחמם, ובשלב זה התמיכה בהישארות באיחוד רחבה יותר מאשר התמיכה בעזיבתו. אם כך אכן יהיה, מדובר בניצחון משמעותי לעמדתו של ראש הממשלה דייויד קמרון, שתומך בהישארות באיחוד האירופי.
וכיצד חושבים הבריטים שתוצאות המשאל ישפיעו על העתיד? סקר עדכני שבוחן זאת מצא כי 51% מאמינים שכלכלת אירופה תיפגע, אך רק 36% מאמינים שעזיבת האיחוד תזיק לכלכלה הבריטית. במידה והבריטים יכריעו נגד הישארות באיחוד האירופי, 48% מן הנסקרים בכלל היבשת מאמינים שמדינות אחרות ישקלו לעזוב גם הן את הגוש.