בעוד שחובבי האירוויזיון בארץ יתמקדו מחר בערב (ראשון) בהצלחתו של הנציג הישראלי חובי סטאר, במקומות אחרים ההצלחה המוזיקלית אינה העניין היחיד שמעוררת הנציגות המקומית. בריטניה, שעסוקה בימים אלה במשאל העם שיכריע את עתידה באיחוד האירופי, סוערת כעת בעקבות השיר שייצג את הממלכה, שנוקט מבין השורות עמדה בסוגיה הרת הגורל.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
הצמד הבריטי ג'ו וג'ייק יבצע מחר את השיר"You're Not Alone" - אתם לא לבד. אחת השורות במהלכו, "We are in it together" מחזקות את ההערכה מהי עמדתם בשאלה הבינלאומית. גם מהסיסמא של התחרות השנה, אותה בחרה המארחת שבדיה, נושבת רוח דומה - והמלים "כולנו יחד" יעטרו את ההיכל בשטוקהולם מחר.
בבריטניה אמנם אין קונצנזוס בסוגיה הזו, אך התרחיש של יציאה מהאחיד פחות סביר על פי הסקרים. עוד לפני כן, רוב של 60% מהבריטים תומך בעזיבת מסגרת כלל-אירופית אחרת - תחרות האירוויזיון עצמה.
מעריצי התחרות באי הבריטי טוענים כי היחס של תושבי הממלכה כלפיה "מהווה תמונת ראי לתפיסתם לגבי מעמדם באירופה", כפי שמבהיר אלסדיר רנדל, נשיא מועדון חובבי האירוויזיון בבריטניה. "אם בוחנים לעומק את יחסינו לתחרות מגלים כי השתוקקנו להצטרף אליה בשנות השישים, ואכן עשינו זאת. היו לנו גם הצלחות בדמות שלוש זכיות בשנים 1967-1976", הוא מסכם את תור הזהב של הממלכה בתחרות היבשתית. ההצלחה דעכה בשנות ה-90, במקביל לסירוב הבריטי לאמץ לחיקה את מטבע האירו.
עם מידת העניין הנמוכה בתחרות צנחו ההישגים עוד יותר, כך שהם גורמים למצבה של ישראל בתחרות להיראות טוב יחסית: מאז 2003 סיימו הבריטים שלוש פעמים במקום האחרון. "אני חושב שיש קווים משיקים בין ההצלחות או הכישלונות שלנו באירוויזיון לבין היחס שלנו למקומנו באיחוד האירופי. ב-15 השנים האחרונות אנו חשים דחויים מהפוליטיקה האירופית", הסביר רנדל.
הזכייה האחרונה של בריטניה, ב-1997, הובילה לאירוח התחרות בלונדון בשנה שלאחר מכן - אז זכתה ישראל בפעם האחרונה. מחר בלילה נגלה האם הצמד הבריטי ג'ו וג'ייק או שאולי חובי סטאר הישראלי ישברו בצורת של כמעט שני עשורים.