אחרי שישראל וארצות הברית פרסמו אזהרות מסע מיידיות בעקבות התרעות לאירוע ביטחוני בטורקיה, העיתונאי הטורקי עבדוללה בוזקורט מאשים את השלטונות בארצו בחוסר תקיפות נגד ארגון המדינה האסלאמית הפועל בשטחה. "אנחנו לא רואים סנקציות רציניות נגד הארגון", אמר בריאיון מיוחד לחדשות 2 Online.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
בוזקורט, העוסק בנושאים ביטחוניים בטורקיה מאיסטנבול, הבהיר כי לאחרונה פורסמו ברחבי המדינה התרעות רבות מחשש לאירועים ביטחוניים מטעם השלטונות ומטעם מדינות זרות. "לאזהרות שהגיעו מארצות הברית ומישראל יש מהימנות גבוהה", סיפר בוזקורט. "למען האמת, הטורקים נותנים עכשיו יותר אמון בהתרעות המגיעות מגורמים זרים יותר מאלו שמקורן מהממשל הטורקי עצמו".
בוזקורט הסביר כי הסיבה לחוסר האמון בגורמי הביטחון הטורקים נובעת מהתעלמותם של גורמי ממשל טורקים מאזהרות שהעבירה גרמניה בנוגע לפיגוע שהתרחש באיסטנבול בחודש שעבר, בו נרצחו שלושה ישראלים ואזרח אירני. "מושל באיסטנבול לעג לאזהרות הממשל הגרמני, וטען שהם הפחידו את הציבור שלא לצורך - אך התברר שהם צדקו", אמר.
בהמשך מתח בוזקורט ביקורת על הצעדים שנוקט הממשל הטורקי נגד הארגונים האסלאמיסטים בארצו. "אנחנו לא רואים סנקציות רציניות נגד דאע"ש או קבוצות קיצוניות אחרות בטורקיה", טען. "למעשה, בשלושת הפיגועים הגדולים שביצע הארגון במדינה, כל החשודים שוחררו למרות שהוצגו עדויות רציניות בבית המשפט".
בוזקרוט אף ציין כי אחד מהחשודים היה אבו חנזאללה הידוע לשמצה, שנטען כי הוא אחד ממנהיגי דאע"ש בטורקיה. "זה כמעט מרגיש כמו כיסוי פוליטי שמספקים לכל סוג של קבוצות רדיקליות שפועלות בטורקיה", אמר.
"התיירות נפגעה באופן הקשה ביותר"
באשר לתחושות הכלליות ברחובות איסטנבול, בוזקורט מציין כי קיימת אווירה מתוחה בעקבות האיומים הביטחוניים. "ברור שאנשים מודאגים", טען. "יש כאן תחושת חוסר נוחות כללית אבל הרגשות - מעורבים. יש אנשים שמתרחקים ממרכזי הקניות, ממסעדות ומריכוזי קהל גדולים בגלל החשש ממתקפות, אחרים - ממשיכים כרגיל".
"בנושא התיירות - ההתראות האלה בהחלט משפיעות וגובות מחיר", הוסיף בוזקורט. "התעשייה חטפה מכה. הנתונים הרשמיים שפורסמו לאחרונה הם מחודש פברואר, והם מלמדים על ירידה של 10.3% במספר התיירים. זו הנפילה הגדולה ביותר שנרשמה מאז 2006. תפוסת המלונות באיסטנבול ירדה ב21.4% בפברואר ויש ביטולים רבים, בטורקיה מדברים על מחיר של 7.6 מיליארד דולר השנה שמשלמים בתחום התיירות".