הרשויות בארצות הברית מדווחות הלילה (שני) כי צעיר כבן 19 שנעצר במהלך עצרת בחירות של דונלנד טראמפ בלאס וגאס בימים האחרונים הודה בחקירתו כי התכוון להתנקש בחייו של המועמד הרפובליקני.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
הצעיר, מייקל סטיבן סטנפורד, נעצר לאחר שניסה לגנוב אקדח משוטר במהלך העצרת. הוא סיפר לחוקרים כי הגיע מקליפורניה במטרה להרוג את טראמפ וכי יום לפני העצרת אף ביקר במטווח כדי ללמוד כיצד לירות.
בינתיים חווה טראמפ גם צרות במישור הפוליטי. אחרי הטבח במועדון הלילה באורלנדו העריכו פרשנים פוליטיים בארצות הברית כי כוחו של המועמד הרפובליקני לנשיאות יגבר - אך בימים האחרונים נראה שהקמפיין של דונלד טראמפ נקלע למשבר של ממש והוא סובל מביקורת של בכירים במפלגה, קושי בגיוס תרומות וירידה עקבית בסקרים.
סקר חדש שפורסם בניו יורק טיימס ונערך בקרב מצביעים רשומים מצביע על יתרון גדול יחסית להילרי קלינטון, שמקבלת 47% תמיכה, לעומת 40% לטראמפ. הסקר מצביע על יתרון גדול עוד יותר (8%) במדינות ה"מתנדנדות" - אותן מדינות שצפויות להכריע את גורל הבחירות. חמשת הסקרים שנערכו בשבוע האחרון מצביעים על יתרון ממוצע של כ-7% לקלינטון על טראמפ.
הביטוי המוחשי ביותר לדאגה במחנה טראמפ באה לידי ביטוי בפיטוריו המפתיעים של קורי לוונדובסקי - מנהל הקמפיין שלו שזכה לכינוי "הקוסם" לאחר שהצעיד אותו לניצחון סוחף במרוץ לראשות המפלגה הרפובליקנית. בריאיון ל-CNN לאחר הפיטורים אמר לוונדובסקי: "איני יודע מדוע פוטרתי".
70% מתנגדים ליחסו למוסלמים
בעוד כשלושה שבועות תכונס הוועידה הרפובליקנית, אליה קיווה טראמפ להגיע עם מטה מגובש ותמיכה מקיר לקיר, אך בשבוע האחרון נתקל בביקורת קשה של בכירי המפלגה ושל תורמים גדולים בשל שורת נושאים - בהם בין היתר תגובותיו לפיגוע באורלנדו.
לאחר מסע הירי במועדון שב טראמפ על קריאתו לאסור כניסת מוסלמים למדינה ואף הציע לעצור הגירה ממדינות שיש להן "היסטוריה של מעורבות בטרור" - אך בניגוד לקריאתו לאחר מתקפת הירי בסן ברנרדינו, הפעם נתקל טראמפ בתגובות שליליות גם בציבור.
מלבד בכירים במפלגה הרפובליקנית שטענו כי תגובותיו משקפות אפליה ומצביעות על "חוסר יציבות", סקר הבחירות האחרון העלה ש-70% מהציבור מתנגד להצעתו לאסור כניסת מוסלמים לארה"ב. בקרב ציבור המיעוטים בארצות הברית זוכה קלינטון על פי הסקר ל-72% תמיכה.
בסביבתו של טראמפ אומרים כי ההחלטה להדיח את מנהל הקמפיין קשורה לכך שאופי המרוץ השתנה - ומה שהתאים להתמודדות בפריימריז של המפלגה, כבר לא בהכרח מתאים מול הקמפיין המיומן, המנוסה והעשיר של קלינטון. כעת נותר לראות האם מי שיחליף את מנהל הקמפיין יצליח להפוך את המגמה, לגרום לתרומות להתחיל לזרום שוב ולהשיג את תמיכתם של ראשי המפלגה הרפובליקנית.