אלפי תיירים, בעיקר צעירים, שוטפים בתקופה האחרונה את קובה ומגיעים לחוות את רחובותיה של הוואנה העתיקה, דקה לפני שתשנה המדינה את פניה. התיירים מגיעים לראות את המבנים הספרדיים בהוואנה ואת האותנטיות במדינה אותה הם מכנים "תחנה אחרונה בזמן". "רצינו לראות את קובה לפני השינוי, אנו מרגישים שהיא עומדת מול שינוי עצום", מספרים התיירים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"אני פשוט רוצה לראות את הארכיטקטורה, זה כמו טיול בזמן", אומרת תיירת אמריקנית נוספת, אחת מתוך אלפים המגיעים מאז ביקור אובמה. התקשורת הקובנית דיווחה השבוע על מחסור יוצא דופן בהוואנה, מחסור בבירה, לא בגלל האמברגו האמריקני אלא להפך - בגלל גל התיירים האמריקנים ששותים המון וגורמים למחסור באי הקאריבי.
השינוי הגדול החל מאז אמר הנשיא אובמה כי "המדיניות של ארה"ב כלפי קובה עד היום לא עבדה", והקל בהגבלות כניסת האמריקנים לקובה, כצעד מעשי לסיום יותר מ-50 שנים של נתק עם האי הקאריבי הקומוניסטי.
הדוגמא הבולטת ביותר במדינה לכך שהקדמה לחצה על הבלמים בסוף שנות החמישים - הן המכוניות. כריס קומו כתב CNN שסיקר את ביקור אובמה במדינה, אמר שכמו שקובה מורכבת מאלתורים ולא עובדת כמו שצריך - כך גם כל מכונית שבעצם מורכבת מארבע מכוניות שונות, אותן נאלץ הבעלים לפרק ולהרכיב בעצמו. "אם אתה רוצה משהו, אתה צריך לעשות אותו בעצמך בקובה", תאר קומו בהומור.
בניגוד לתיירים שבאים לתפוס נוסטלגיה, רבים מ-11 מיליון התושבים של קובה דווקא כן רוצים שינוי. עבורם ביקורו של אובמה, ההופעה של ה"רולינג סטונס" והתיירים מסמלים את תחילתו של עידן חדש במדינה.