חיפושים בידיים חשופות בתוך ההריסות: מניין ההרוגים ברעידת האדמה בנפאל עלול להגיע ל 10,000 ואפילו יותר - כך הזהיר הבוקר (שלישי) ראש הממשלה הנפאלי. לדבריו, תושבי ארצו מתוסכלים מהתגובה האיטית של ארגוני הממשל וזועמים על כך שרוב התשתיות, בהן החשמל ורשתות התקשורת, עדיין לא חודשו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ראש הממשלה סושיל קוירלה עדכן כי במספר אזורים קיים מחסור במים לשתייה, וחלק מתושבי המדינה הסבירו כי הם חופרים ומחפשים בנואשות את יקיריהם מתחת להריסות ללא כל ציוד. "הממשלה עושה כל שביכולתה למען ההצלה והסיוע, אנו נמצאים בכוננות כמו במלחמה", הוסיף, "זה אתגר רציני ושעה קשה מאוד לנפאל".
"הציפיה לעזרה יותר מתסכלת מאשר לעשות את זה, לחפור בעצמנו,", אמר פראדיפ סובה, תושב הבירה שמחפש את גופותיהם של אחיו ושל גיסתו בחורבות שהיו קודם מגדל דרהרה בקטמנדו. "הידיים שלנו הן מכונה עכשיו, אין אף אחד - לא מהממשלה או מהצבא - שבא לעזור לנו", הסביר. אנשים רבים ברחבי נפאל ישנו כבר לילה שלישי בשטח הפתוח, מחשש שבתיהם יקרסו מהנזקים שספגו או מרעידות משנה.
"עדיין לא קיבלנו מידע מהכפרים הנידחים"
יותר משלושה ימים אחרי הרעידה הראשונה ועשרות רעידות המשנה שבאו אחריה, משרד הפנים מדווח שמניין ההרוגים הרשמי הגיע ל-4,349, עם יותר מ -7,000 פצועים. אבל בסוכנות האו"ם שפועלת במדינה טוענים ש-1.4 מיליון בני אדם זקוקים לסיוע במזון ובמים, ובסך הכל 8 מיליון הושפעו מהאסון הכבד.
הרוב המכריע של הפצועים בקטמנדו כבר הגיעו לבתי החולים, אבל ראש הממשלה אמר שעדיין לא נוצר קשר עם חלק מהאזורים המרוחקים במדינה: "מספר ההרוגים יכול לעלות מעבר ל -10,000, כי עדיין לא קיבלנו מידע מהכפרים הנידחים שנפגעו על ידי רעידת האדמה".
חזרה לנורמליות? הסיוע הגיע, ספקי הפירות שבו לעבוד
ראש הממשלה הדגיש כי היום נרשם שינוי מגמה לטובה: הסיוע הבינלאומי - ובו המשלחת של צה"ל - החל להגיע סוף סוף למדינת הרי ההימלאיה, ביתם של 28 מיליון בני אדם והיעד של 300,000 תיירים לפחות בעונה זו.
במוקד נוסף של האסון, בהר האוורסט, רושמים בימים אלו את האסון החמור ביותר שידעו בפסגת העולם: לפחות 17 מטפסים ומדריכים נהרגו, בהם ארבעה אזרחים זרים. עם זאת, מהדיווחים עולה כי כל המטפסים שתקועים במחנות הגבוהים על ההר חולצו.
בקטמנדו, כמו במקומות אחרים, אלפים ישנים על מדרכות, כבישים ובפארקים - רבים מהם תחת אוהלים מאולתרים. בתי החולים בבירה מלאים עד אפס מקום, ובממשל חוששים מאוד ממחלות שמועברות במים. עם זאת היום נראו כמה סימנים ראשונים של נורמליות, לאחר שספקי פירות הקימו מספר דוכנים בכבישים הראשיים וחלק מהאוטובוסים הציבוריים חזרו לפעול.