האסון ההומניטרי בנפאל מחריף: בעוד מאמצי החילוץ בנפאל נמשכים, מביעים הערב (שני) ארגוני סיוע הומניטרי מכל העולם חשש כי רעידת האדמה ההרסנית גרמה למשבר גדול יותר ממה שצפו לפני יומיים. הרשויות בנפאל חוששות שמניין ההרוגים עלול לעלות ל-10,000.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
קרן הילדים של האו"ם הודיעה כי קרוב למיליון ילדים בנפאל הושפעו באופן חמור מהאסון וכי כעת הם נמצאים בסכנה. הקרן אף הזהירה מפני הפצה של מחלות זיהומיות בקרב ילדים ברחבי המדינה. ברחובות קטמנדו ההרוסה ניתן להבחין בגופות רבות שנערמות, והתושבים החלו בתהליך שריפתן על מנת למנוע התפרצות מחלות.
זהו הלילה השלישי של תושבי נפאל מאז רעידת האדמה, והמחסור של מאות האלפים שנותרו ללא קורת גג במזון ובמי שתייה ניכר בעיקר באזורים המנותקים, המרוחקים מקטמנדו. על פי הערכות של הרשויות המקומיות, מאות אלפים איבדו את בתיהם באסון ההומניטרי, החמור ביותר שידעה המדינה מאז שנת 1934.
מניין ההרוגים ברעידת האדמה שאירעה ביום שבת עלה בינתיים ליותר מ-4,100 בני אדם, אך גורלם של אלפי תושבים - בעיקר מהכפרים הנידחים - עדיין אינו ידוע. ברשויות בנפאל חוששים שיותר מ-10,000 בני אדם נהרגו כתוצאה מהרעש שהתרחש מצפון-מזרח לקטמנדו.
בתוך כך, נמשכת גם מלאכת החילוץ של צוותי הסיוע הישראלים בנפאל. המטוס הראשון של משלחת הסיוע של צה"ל נחת הערב בקטמנדו, ובהמשך הלילה עתידים לנחות בעיר ארבעה מטוסים נוספים של המשלחת. כמו כן, משלחות חילוץ מטעם חברות הביטוח הישראליות נחתו אף הן במהלך היממה האחרונה, והן עושות את דרכן ללאנגטאנג, בכדי לסייע למטיילים שהיו באזור במסגרת טרק "האגמים הקפואים" ולהביאם למקום מבטחים.
במקביל נמשכים המאמצים מטעם משרד החוץ לאתר המטיילים שנמצאים במדינה מוכת האסון והוגדרו כ"מנותקי קשר". על פי משרד החוץ הישראלי, כעת 50 תרמילאים מתוך 450 שידוע כי שהו במדינה טרם יצרו קשר עם בני משפחתם. אף על פי כן, לא נשקפת סכנה לחייהם והערכה היא כי הם שהו באזורים מרוחקים מאלו שנפגעו ברעש האדמה.