הדיווח שלפיו הסוכנות לביטחון לאומי בארה"ב ריגלה אחר נשיאי צרפת עורר זעם ומחאה מצד מחוקקים צרפתיים, שטענו כי "מדובר בשיטות לא מקובלות בין מדינות ידידות". הנשיא פרנסואה הולנד הודיע על כינוס חירום של מועצת הביטחון הצרפתית בנושא, ואמר כי "לא נסבול כל פעולה שתפגע בביטחוננו". על פי דיווחים בסוכנויות הידיעות, שגריר ארה"ב בפריז זומן לשיחת בירור בעקבות הפרסומים
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
עוזרו של הנשיא לשעבר ניקולא סרקוזי אמר כי הנשיא הקודם מתייחס להאזנות כ"בלתי מקובלות ולא יעלו על הדלת, במיוחד מצד חברה - זו לא התנהגות ראויה לבת ברית". ממשרדו של הנשיא לשעבר ז'אק שיראק לא התקבלה תגובה בנושא. המפלגה הסוציאליסטית בצרפת טענה כי הדיווחים מעידים על "פראנויה ממשלתית - אי אפשר להכשיר האזנה שיטתית ומסיבית כזו".
נשיא צרפת פרנסואה הולנד קרא לכינוס חירום של על מנת לדון בממצאי מסמכי וויקיליקס. ממחלקת המדינה נמסר בתחילה כי "אנחנו לא מגיבים על האמיתות או תוכן של המסמכים שהודלפו", אך לפנות בוקר הוציא הבית הלבן הודעה לפיה: "לא הייתה כוונה להאזין לשיחות של נשיא צרפת הולנד". בהודעה לא התייחסו האמריקנים לטענות לריגול אחר הנשיאים הקודמים.
אתר ההדלפות וויקיליקס פרסם אתמול (שלישי) באמצעות העיתון הצרפתי "ליברסיון" מסמכים חשאיים העונים לשם "ריגול באליזה", בהם נטען כי ה-NSA (הסוכנות לביטחון לאומי בארה"ב) עקבה במשך שנים אחר שלושה מנשיאי צרפת.
ארה"ב האזינה גם לשיחות על המו"מ בין ישראל לפלסטינים
המסמכים המסווגים מעלים כי ארה"ב יירטה תקשורת של נשיאי צרפת במשך לא פחות מעשר שנים: בין היתר נטען כי הסוכנות האמריקנית קיבלה כך מידע חשאי על נשיאי צרפת פרנסואה הולנד, ניקולא סרקוזי וז'אק שיראק. כמו כן התקיים מעקב אחר שרי ממשלה בצרפת ושגרירים.
במסמכים ניתן למצוא סיכומי שיחות בין פקידי ממשל צרפתיים על כמה מהנושאים החשובים ביותר שעמדו בפני צרפת והקהילה הבינלאומית בשנים האחרונות - בהם המשבר הפיננסי העולמי, משבר החוב של יוון, ואפילו המעורבות הצרפתית בסכסוך הישראלי-פלסטיני.
לא מדובר בפעם הראשונה שבה וויקיליקס מביכה את השלטונות האמריקנים: רק לפני כשנתיים פרסם אתר ההדלפות ממסמכים שהעידו כי האמריקנים האזינו לבכירים בגרמניה בהם גם לקנצלרית עצמה - אנגלה מרקל. הגילוי גרם לסערה של ממש בין שתי הידידות הקרובות ולשינוי בשיתוף הפעולה המודיעיני ביניהן.
מייסד וויקיליקס ג'וליאן אסאנג' אמר לאחר הפרסום כי "לעם בצרפת יש את הזכות לדעת שהממשלה שבחרו בה נמצאת תחת מעקב עוין ממי שנחשבת לידידה. אנחנו גאים בעבודתנו בשיתוף פעולה עם המוציאים לאור בצרפת שהביאו את הסיפור הזה לידיעת הציבור".