לאחר שהסנאט האמריקני אישר הלילה (רביעי) את הצעת החוק שנועדה להחליף את "חוק הפטריוט" השנוי במחלוקת, הנשיא ברק אובמה חתם בעצמו על הצעת החוק.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי ההצעה החדשה, ובשונה מ"חוק הפטריוט" שנכנס לתוקף אחרי מתקפת הטרור ב-2001, יוטלו הגבלות על האזנות הממשלה לקווי הטלפון של האזרחים. חברות התקשורת ימשיכו לאסוף מידע לצורכי חיוב, אך במידה והממשל הפדרלי ירצה חלק מהמידע הזה, הוא ייאלץ לפנות קודם לכן לבית המשפט.
החוק החדש, "חוק החירות", שמהווה הישג פוליטי עבור הנשיא אובמה, הוא תוצאה של שיתוף פעולה בין החלקים הרפובליקנים בקונגרס לבין החלקים הדמוקרטים.
תוקפו של "חוק הפטריוט", שאיפשר לממשל האמריקני לאסוף מידע טלפוני על אזרחיו, הסתיים - ולאחר מאמצים רבים מצד אובמה, הסנאט הסכים לא להעביר את החוק מחדש. משמעות ההחלטה היא שסוכנויות הביון, ובראשן הסוכנות לביטחון לאומי (NSA), לא יוכלו עוד לאגור מידע על שיחות הטלפון של האזרחים והתכתובות האלקטרוניות שלהם באותו היקף.
הסנאט, לאחר לחצים רבים מצד הממשל, הורה להמשיך עם תהליך החקיקה שאמור לתקן את הפגיעה בפרטיות - פגיעה אותה חשף המדליף אדוארד סנואודן. המהלך הוגדר כניצחון זמני עבור אובמה, שאמר כי הפשרה שהוצעה "מאזנת בין הדאגה לזכויות הפרט לבין יכולות מודיעיניות".
"חוק הפטריוט" חוקק לאחר פיגועי ה-11 בספטמבר, כחלק מהמהלך להגביר את יכולות המעקב אחר איומי טרור. בשנים האחרונות ספג החוק ביקורת קשה על היקף הפלישה לחיים של אזרחים, במיוחד לאחר שסנואודן חשף את הקרביים של סוכנות הביון.