הפנטגון שדרג וערך ניסויים בחודשים האחרונים בפצצה חודרת בונקרים - כך פרסם העיתון "וול סטריט ג'ורנל". גורם אמריקני בכיר אמר כי יכולות הפצצה שודרגו באופן משמעותי וכעת היא מסוגלת לחדור גם את מתקני הגרעין העמוקים והמאובטחים ביותר באירן.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
שדרוג יכולות הפצצה חודרת הבונקרים והניסויים בה בוצעו במקביל להתקדמות שיחות הגרעין עם אירן, כאופציה צבאית חלופית למקרה והמו"מ בין הצדדים יקרוס. על פי הדיווחים, מדובר בפצצה הגדולה מסוגה המצויה ברשות ארה"ב. גורמים בפנטגון הגדירו את מפצחת הבונקרים "אחד מכלי הנשק הקונבנציונליים ההרסניים ביותר".
השדרוג לפצצה כולל גם אמצעים אלקטרוניים שנועדו להבטיח כי גורמים עוינים לא יוכלו לשבש את מערכות ההנחיה שלה. "הפנטגון ממשיך להתמקד בפיתוח חלופות צבאיות לפתרון סוגיית הגרעין האירני. מעולם לא חדלנו מלעשות זאת", אמר הבכיר שהתראיין בעילום שם לעיתון.
"כשאנו מצהירים כי כל האופציות, ובהן תקיפה צבאית, מצויות על השולחן, עלינו לדאוג להכנת חלופות אמינות", הבהיר בכיר אמריקני בהתייחסות לשדרוג ביכולות הצבאיות.
בכירים בישראל עודכנו בתוצאות הניסוי
הניסוי האחרון שערך הפנטגון התקיים באמצע חודש ינואר השנה, כאשר מפציץ מסוג B-2 שהמריא מבסיס חיל האוויר במיזורי הטיל את הפצצה במיקום שאינו ידוע.
הפנטגון סירב להתייחס באופן רשמי לידיעות. "צבא ארה"ב מתכונן למגוון רחב של איומים. אחת מהדרכים לעשות זאת היא באמצעות פיתוח נשק בעל יכולת חדירה למתקנים תת קרקעיים מבוצרים", ציין סטיב וורן, דובר הפנטגון.
עד כה נמנעה ארה"ב מלספק את הפצצה חודרת הבונקרים לישראל, אולם בכירים בפנטגון דאגו לעדכן את מקביליהם בישראל בנוגע ליכולותיה ואף שיתפו אותם בתוצאות הניסויים שערכו.
"לא נסכים לעסקה שתסכן את ישראל"
אתמול (שישי) התייחסו בבית הלבן לדאגה בישראל מפני הסכם המסגרת שנחתם בין אירן לבין המעצמות. בתדרוך לעיתונאים אמר דובר הבית הלבן אריק שולץ: "הנשיא לעולם לא יחתום על עסקה שתסכן את מדינת ישראל".
הדובר התייחס לביקורת שהפנה ראש הממשלה נתניהו כלפי ההסכם ואמר כי "אנחנו מבינים את עמדתו". עוד התייחס הדובר לנאום של נשיא אירן, חסן רוחאני, שהביע תקווה כי החתימה על הסכם העקרונות היא הצעד הראשון בהתקרבות בין אירן למערב והבהיר: "הדאגות שיש לנו בנוגע לאירן שאינן נוגעות לגרעין נותרו בעינן".
שולץ הדגיש כי ביממה הקרובה צפוי אובמה לשוחח עם מנהיגי הדמוקרטים והרפובליקנים בקונגרס ובסנאט במטרה לגייס את המערכת הפוליטית האמריקנית לתמוך בהסכם העקרונות שנחתם בלוזאן.