ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים הערב (שבת) הערכת מצב טלפונים בהשתתפות שר החוץ ליברמן ושר הביטחון יעלון והשלושה סיכמו על הוצאת משלחת חילוץ והצלה לנפאל בעקבות רעידת האדמה העזה שפקדה את האזור. במשרד החוץ עדכנו כי כ-260 ישראלים מוגדרים "מנותקי קשר". עד כה דווח כי כאלף בני אדם נהרגו באסון הכבד.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
דובר משרד החוץ עמנואל נחשון הדגיש כי מספרם הגבוה של מנותקי הקשר הישראלים אינו מעיד בהכרח כי נשקפת סכנה לחייו ומוסבר בין היתר בשל העובדה שאזורים רבים בנפאל מנותקים לחלוטין מתקשורת - כך שאין אפשרות ליצור קשר עם מטיילים רבים.
נחשון הדגיש כי גם בשלב הזה לא ידוע על נפגעים ישראלים באסון וכי המאמצים מתרכזים בשלב זה בניסיון למצוא פתרון לכמה עשרות ישראלים שהגיעו לקטמנדו לצורך הליך פונדקאות, וכן ביצירת קשר עם המטיילים שטרם נוצר עמם קשר מאז הרעש העז.
במשרד החוץ בירושלים אומרים כי עיקר המאמץ הישראלי מתרכז כעת בניסיון לחלץ כמה עשרות ישראלים שהגיעו לקטמנדו לצורך הליך פונדקאות ונמצאים עם ילדיהם הקטנים, בני כמה ימים בלבד. "חלק מהתינוקות פגים ובמצב בריאותי לא כל כך טוב ולכן מבחינתנו זה בראש סדר העדיפויות", אמר נחשון. "אנו שוקלים לשלוח מסוק מהודו לקטמנדו כך שנוכל לקחת את כל הקבוצה ולהביא את הילדים לבית חולים בהקדם האפשרי כדי שיקבלו את הטיפול הנאות".
בבית חב"ד בקטמנדו מדווחים כי כמה מאות ישראלים הגיעו מאז רעידת האדמה למקום. "כולם יושבים מחוץ למבנה, כי בתוך בית חב"ד יש קצת נזקים", אמר חני ליפשיץ, נציגת בית חב"ד, לחדשות 2 Online. "אנחנו מרכזים רשימות של האנשים שנמצאים ואלה שנעדרים ומנסים כמה שיותר להגיע לכולם ובינתיים כל הזמן חווים רעידות משנה".
"היינו בתוך ההוסטל כשפתאום הכל התחיל לרעוד", סיפרה לחדשות 2 Online דפנה אטינג, מטיילת ישראלית בת 22 השוהה בקטמנדו. "רצנו החוצה, ראינו את כולם מסביבנו רצים ולא מבינים מה קורה סביבם. לא הבנו את גודל האסון עד שיצאנו לרחובות".
בהכנת הידיעה השתתפו דפנה ליאל, מתן חצרוני, עמית ולדמן ניר דבורי.